Wpis z mikrobloga

@ediz4:

To co się dzieje xD Ludzi bijo a ulicach,

sam na wykopie nawoływałeś do mocniejszego rozprawiania się z licealistkami i studentkami, gdy pisowska milicja ich biła, parobasie pisowski
  • Odpowiedz
Najgorsze jest to ze gdyby nie ona to strajki pewnie by dalej trwały i może by przyniosły jakis skutek…

@Nikczemny_Pomidor: Sugerowanie, że baby potrafią zrobić i dokończyć cokolwiek co wymaga kooperacji innymi babami xD Na parę pierwszych demonstracji można było przyjść, żeby się poatencjować i porobić selfiaczki z błyskawicą na ryju. A potem cyk, kołderka, chill & relax - przecież netflix się sam nie nie obejrzy xD
  • Odpowiedz
@dasseltiG: Demonem w ludzkiej sórze to jest Jarek z całym pisem i konfą. Wpłąciłąm kasę i jestem zadowolna, strajki były bardzo duże, a prawaków d--a piecze jak zwykle że nie umieja nic sensownego zorganizować, Ciągle ich martwi kasa wpłącona ale zaden znich nie wpłącał. To jakis zaawansowny ruski troling? Nowy wał przeszedł trzeba odgrzewać stare kotlety?
  • Odpowiedz
jak to ona była inicjatorką tych strajków i bez tego g---o by było, a nie strajki bo żodyn by się nawet nie wychylił. XD

@zdjeciegipsu: No nie przeceniasz jej rolę, ludzie się zwoływali na fb w całym kraju i to rzeczywiście było spontanicze choć ona i jej organizacja rzeczywiście jako pierwsze strajkowały. No i ona ze strajki zakończyła swoimi idiotyzmami.
  • Odpowiedz
Wpłąciłąm kasę i jestem zadowolna, strajki były bardzo duże, a prawaków d--a piecze jak zwykle że nie umieja nic sensownego zorganizować,

@lalabomba: Liczy się efekt końcowy- a efekt jest taki, że strajki nic nie dały, a poparcie dla PISu wzrosło po nich, a Lempart ośmieszyła postulaty protestujących.
  • Odpowiedz
No nie przeceniasz jej rolę, ludzie się zwoływali na fb w całym kraju i to rzeczywiście było spontanicze choć ona i jej organizacja rzeczywiście jako pierwsze strajkowały. No i ona ze strajki zakończyła swoimi idiotyzmami.

@djtartini1: Nie bardzo rozumiem jak ona mogła cokolwiek zakończyć. Jeśli ludzie rzeczywiście spontanicznie zwoływali sie na Facebooku w jednej miejscowości to co ich obchodziła Lempart w Warszawie na drugim końcu Polski?
  • Odpowiedz
Jeśli ludzie rzeczywiście spontanicznie zwoływali sie na Facebooku w jednej miejscowości to co ich obchodziła Lempart w Warszawie na drugim końcu Polski?

@AustinMeaulnes: Polska to mały kraj i media grają dużą rolę- ludzie mają tv i internet i widzieli co ona mówi i nie chcieli być tego częścią, bo ją wylansowano na twarz protestów, choć bez niej radziły sobie całkiem nieźle
  • Odpowiedz
@dasseltiG: z całego serca popierałem Strajk Kobiet, którym odebrano wypracowany kompromis aborcyjny. Przynajmniej do czasu gdy do słusznej idei zaczęły podpinać się różne radosne twory z typowo politycznym interesem.
  • Odpowiedz
@dasseltiG: Pamiętam, jak zaczynały się strajki. To było coś niesamowitego, bo jednogłośni byli ludzie z wielu różnych, często przeciwległych środowisk. Nawet na wykopie bardzo dużo osób było oburzonych wyrokiem TK i chwaliło się udziałami w protestach. Były zaangażowane osoby z różnych grup wiekowych, politycznych, nie tylko "julki" z lewicy, no i oczywiście protesty były w większości oddolne. Pierwszy raz się z czymś takim spotkałam i myślałam, z dużą naiwnością, że
  • Odpowiedz
Zdziwienie? Ja jak zobaczyłam pierwsze protesty już wiedziałam o co chodzi.
Kasa i polityka. Zresztą dla mnie sposób protestów i to całe towarzystwo krążace nad SK było tak kompromitujące, że nikt normalny nie powinien do nich dołączać.
  • Odpowiedz