Aktywne Wpisy
Metodzik +490
WOOOW trochę mnie zaskoczyło to co się stało. Planowałem aktualizować poprzednią listę, bo uzbierało się tam 2100 osób przez ponad 2,5 roku. Podzieliłem listę na trzy „miejsze”, aby wołać osoby zainteresowane daną platformą. Ktoś był zainteresowany tylko steamem a wołany był do epic, gog itd. Wyszło tak, że z listy 2100 osób w 24 godziny na samym epiku jest już 4890 zapisanych. Nie spodziewałem się, że listy trafią na gorące tematy wykopu.
Linnior88 +35
Niedługo będę miała 27 lat i nadal dziewica ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Przeczytałem wszystkie komentarze, które oczywiście wyjaśniają, dlaczego jest to zły pomysł. I to wszystko są dobre, a może nawet rozsądne odpowiedzi.
Ale wszystkie one pomijają jeden moment.
Z kim jeszcze, wy Polacy, możecie prowadzić sensowny dialog na świecie?
Z Czechami, którzy już was sprzedali za 5 groszy? Niemcami? Ukraińcami? Madame Georgette?
Riposta dla koneserów - I kto tu teraz ma "mentalność oblężonej twierdzy"))
Z tego powodu, tylko Rosjanie.
Przy zakładaniu UE popełniony został błąd. Gdyby Niemiec rozmawiał z Francuzem po francusku, a Francuz odpowiadałby mu po niemiecku, wtedy można by mówić o wspólnej, zjednoczonej Europie. Ale oni zaczęli rozmawiać ze sobą po angielsku, obcym językiem dla obu, i cud się nie zdarzył, wszyscy pozostali przy swoich interesach.
Powiem, jaki błąd popełniają Polacy, próbując nawiązać kontakt z ludźmi z innych krajów. Zawsze próbują znaleźć tam również Polaków. Polacy rozmawiają tylko z Polakami.
To nie tylko wygląda głupio, ale zaprzecza samemu celowi.
@mobutu2: Oj ziomeczku popadasz w złudną narrację i sam kreujesz tę
Jesteśmy w UE czyli jakoś sie dogadujemy, jesteśmy w NATO czyli jakoś sie dogadujemy, prowadzimy interesy z wieloma krajami, mamy firmy w wielu rajach i wPolsce jest dużo firm z kapitałem obcym.
To, że od czasu do czasu jest jakiś zgrzyt, który swoją drogą, jest i
@mobutu2: Wybór głównego partnera to tutaj wybór cywilizacyjny - Rosja może być atrakcyjną cywilizacyjną alternatywa tylko dla krajów typu część Mołdawi, nieuznawane Abchazja, Osetia i kilka innych w tatym regionie, czy egzotyczne Kraje z Afryki no i Białoruś, ale to tylko dlatego, że Lukaszenka tak zadecydował.
@mobutu2: Owszem elektorat Konfederacji czy część PiS to ludzie bliscy rosyjskiego
@Marcin3005: Pole kartofli.
Odpowiedzi dla osób dorosłych.
Czcigodny @szurszur: , w Rosji nie ma wyborów. Więc mówienie o jakichkolwiek preferencjach wyborczych w obecnym kontekście jest trochę wątpliwe.
Nie mówię o wyborze cywilizacyjnym, chociaż widzę, czego się obawiasz, mówię po prostu o
( ͡º ͜ʖ͡º)
Stosunki z Rosjanami należy utrzymywać jak najbardziej, ale nie jak z zachodem "przy obiedzie i winku" tylko przy wódce z nożem za pazuchą bo inaczej będą Cię traktować jak biedaka do popychania
@Nie-mam: Nie przejeli, tylko zawsze mieli. Szkoda tylko Rosjan zwyklych, od tysiaca lat zawsze ich jakis bandyta zbrojna reka trzyma i wmawia ze dobrze, bo jest „swoim” bandytą.
Nie mam pojęcia o co Ci tu chodzi.