Aktywne Wpisy
Wczoraj czułam się ze sobą dobrze, dziś jak dno się czuję ( ͡° ʖ̯ ͡°)
A jak jest u Was, jak czujecie się ze sobą? Dobrze, czy raczej nie?
Eh Wykopki, trochę #chcepogadac, ale to jutro dopiero, bo idę już spać (╯︵╰,)
#atencyjnysmuteczek
A jak jest u Was, jak czujecie się ze sobą? Dobrze, czy raczej nie?
Eh Wykopki, trochę #chcepogadac, ale to jutro dopiero, bo idę już spać (╯︵╰,)
#atencyjnysmuteczek
Jak się czujesz ze sobą?
- Dobrze. 30.0% (60)
- Źle. 25.0% (50)
- Różnie. 45.0% (90)
marcinkaminskicon +190
Mirki z #poznan
Naprawde potrzebuje dorobić sobie kilka zlotych.
Ten miesiac mam wyjatkowo ciezki, do tego zdradzil mnie #rozowypasek co nie pomoglo mi w finansach.
Moze ktos z Was potrzebuje jakiejs pomocy lub ma cos do zrobienia w weekend? Ten jak i nastepny, bo w tygodniu niestety pracuje.
Potrafie wykonywac drobne naprawy, szpachlowac, malowac czy wiele innych rzeczy okołoremontowych.
Znam obsluge komputera, caly pakiet office (nawet podstawy virtual basic w excelu xD)
Naprawde potrzebuje dorobić sobie kilka zlotych.
Ten miesiac mam wyjatkowo ciezki, do tego zdradzil mnie #rozowypasek co nie pomoglo mi w finansach.
Moze ktos z Was potrzebuje jakiejs pomocy lub ma cos do zrobienia w weekend? Ten jak i nastepny, bo w tygodniu niestety pracuje.
Potrafie wykonywac drobne naprawy, szpachlowac, malowac czy wiele innych rzeczy okołoremontowych.
Znam obsluge komputera, caly pakiet office (nawet podstawy virtual basic w excelu xD)
Codziennie na wykopie czytam jak uk upada, jak tu zle, brudno, nie ma co jesc, paliwa nie ma, prad drogi i w ogole beka z uk bo to kraj z kartonu.
I tak se mysle, czy was doszczetnie #!$%@?? xD Nawet uwzgledniajac wszystkie klopoty jakie obecnie ma uk (na wlasne zyczenie) to przeciez sa #!$%@? w porownaniu do pl. No brakuje kierowcow - zaraz ogarna sprawe, pojda place w gore + luzowanie papierologi i bedzie zalatwione. Ale nie w tydzien, pewnie w rok bo to musi potrwac.
No ale co dalej? Gdzie jest ten kryzys? Place rosna jak #!$%@? zeby zachecic brytoli do jakiejkolwiek pracy innej niz wnioski po zasilek, zatrudnienie juz wrocilo na poziom sprzed covida. Dalej tez nawet na minimalnej stac cie na mieszkanie, jedzenie i wakacje, a kupno xboxa czy iphona to nie jest cos co planujesz z rodzina miesiacami tylko idziesz i kupujesz xD Wiec gdzie tu jest kryzys? Kryzys to moga odczuwac rodowici brytole ktorzy pamietaja jeszcze lepsze czasy, rozpieszczeni w cholere, siedzacy na zasilkach bo tak wygodnie. Ale reszta?
Zeby nie bylo: Czy mamy blaznow w rzadzie? Jeszcze jak. Czy brexit byl glupim pomyslem - no absurdalnie glupim. Ale to nie zmienia faktu, ze tam gdzie dla brytola jest podloga, dla polaka jest sufit.
Zaryzykuje i stwierdze, ze ten przeokropny skowyt z polski idzie dlatego, ze nawet w najwiekszym kryzysie zycie w uk po prostu jest w #!$%@? przyjemniejsze niz w pl.
@ElijahBaley: a i tak jest lepiej niż w Polsce (╭☞σ ͜ʖσ)╭☞
@Atreyu: bez 2 zdan :)
Fakt, przez kilka tygodni zmagaliśmy się z problemami związanymi z panic buying, teraz przez tydzień-dwa będzie podobnie z paliwem.
Ale koniec końców UK wyjdzie obronną ręką i ludzi na minimalnej będzie stać na wynajem domu i utrzymanie
@JagniecymFuterkiemWalekPokryty: no wlasnie dzisiaj taki gagatek mnie #!$%@? xD wchodze a ten gosc z polski i tylko na tagu
Ale dziekuje za arty, przynajmniej widac ze rozmawiam z kims kto ma pojecie i interesuje sie dluzej krajem.
@JagniecymFuterkiemWalekPokryty: mam znajomych w uk w magazynach i sa szczesliwi, tak jak mowisz nie kazy
Komentarz usunięty przez autora
https://www.ons.gov.uk/employmentandlabourmarket/peopleinwork/earningsandworkinghours/datasets/averageweeklyearnings
@romek898 taaaa.. głupota Brytyjczyków. :)
Ci się coś #!$%@?ło.
Brytole to jeden z najskuteczniejszych i pragmatycznych narodów.
Po coś pisze , że rok .. no nie rok bo może ze 3 4 miesiące. Już są pierwsze zmiany w przepisach .
Już nawet nie wspomnę o tym jak polskie społeczeństwo jest aktualnie podzielone i dzięki komu.
A reszta
Kiedyś nie było internetu, telefonów a przeciętny Polak mieszkał na wsi, robił na polu cały dzień i sral w krzakach za domem.
Teraz ma internet i widzi jak żyją inni i to go boli i budzi frustracje...