Dobra, kupiłem na miesiąc EA Play, żeby zagrać 10 godzin w tę rewolucyjną grę. Po kilku spotkaniach mam jeden wniosek - to jest ta sama gra co w 2019, 2020 i 2021. Najgorszy jednak jest fakt, że FIFA praktycznie nie ma konkurencji (PES w tym roku wypisał się z gry). Masakra, ponad dwie stówy za aktualizację składów i kilka nowych animacji xD
@czympyrympym: nie grałem przez ostatnie kilka lat, ale ta FIFA pod względem mety się różni i nie wiem jak można twierdzić inaczej. Teraz już ciężko strzelić gola ze zwykłej kontry na szybkości, trzeba rozgrywać dłużej, budować akcje. Po drugie bramkarze bronią już normalnie, realnie. Gra ogólnie jest wolniejsza, może gameplay się nie różni zbytnio, a nawet w ogóle, ale jeśli pograłbyś kilkanaście lub więcej h, to byś różnicę poczuł
@Kokoszka99 nie czuję tego wolniejszego tempa. Pograłem sezony Realem, to oczywiście 95% przypadków przeciwnikiem jest P$G. Wtedy mecz przypomina karuzelę, akcja bramkowa co dwie minuty. Może przy rozegraniu większej ilości spotkań zauważę jakieś różnice ale na razie szału nie ma.
@Fox7er nie pomagasz bo mocno zastanawiam się nad przesiadką na PS5 ( ͡º͜ʖ͡º)
@czympyrympym: nie skreślałbym pesa bo niby ludzie grali na nowej generacji i mówią, że dobry. Jestem ciekawy czy na starej i pc zrobią takie jaja jak EA. Jeśli eFootball nie okaże się gównem to pod koniec tego roku może zyskać graczy bo w fifą już każdy będzie rzygać (ja już mam dość xD)
@Nikic21 najlepsze, że PES od wersji 2020 wymagał kosmetycznych zmian bo był bardzo dobrą grą. Szkoda, że Konami oddaje walkę walkowerem i wprowadza jakiś dziwny system (płatne tryby w grze). Jest jeszcze ten UFL ale nie bardzo wiadomo co to za twór.
@czympyrympym: Według mnie oni wypuszczają grę za darmo by każdy mógł sobie zagrać i sprawdzić, a potem ewentualnie kupić jakiś tryb komu się spodoba co. Nie jest to złe bo może ktoś przekona się do pesa. Ale mam obawy bo premiera za 3 dni, a oni prawie nic nie pokazali. O UFL nic nie wiadomo, ale raczej nie wróże mu sukcesu bo nie będzie to produkt przeznaczony do casuali
@czympyrympym: Co roku jadę fifę jaka to nie jest #!$%@?, ale w tym roku, na ten moment, gra mi się na prawdę ok. Nawet tyle #!$%@?ów nie łapię jak przegrywam, bo z reguły tracę bramki po swoich głupich błędach i jakoś spokojniej do tego podchodzę. Na ten moment jestem na prawdę bardzo pozytywnie zaskoczony. Najbardziej mi podpadł wolny gameplay, który opiera się na konstruowaniu akcji i rozgrywaniu piłki. Pytanie do kiedy
nie grałem przez ostatnie kilka lat, ale ta FIFA pod względem mety się różni i
@Kokoszka99: Meta to jest coś co powinno zostać zmienione w darmowej aktualizacji patrz inne e-sportowe gry. Kupujesz nową grę za 300-500 złotych po to żeby przez cały cykl gry grać w to samo co wcześniej, tylko zamiast (przykład) używać skilla fake-shot będziesz dogrywał w każdej akcji na główkę. I za to płacisz. Gdy w Lolu postać
Aha, jakby co, to PS4 here.
#fifa #fifa22 #fut #ps4
@Fox7er nie pomagasz bo mocno zastanawiam się nad przesiadką na PS5 ( ͡º ͜ʖ͡º)
O UFL nic nie wiadomo, ale raczej nie wróże mu sukcesu bo nie będzie to produkt przeznaczony do casuali
@Kokoszka99: Meta to jest coś co powinno zostać zmienione w darmowej aktualizacji patrz inne e-sportowe gry. Kupujesz nową grę za 300-500 złotych po to żeby przez cały cykl gry grać w to samo co wcześniej, tylko zamiast (przykład) używać skilla fake-shot będziesz dogrywał w każdej akcji na główkę. I za to płacisz. Gdy w Lolu postać