Mam teorię. Sny niekontrolowane pokazują przyszłość tylko że zniekształconą przez emocje. Głęboko w to wierzę. Co chwila mam coś w stylu "widziałem ten widok w snie z 2 miesiące temu". Możliwe że to jakiś demon pokazuje mi. #sen #mistycyzm
@Venlafaxine_User też tak często mam, że snia mi się sytuację, które za jakiś czas zdarzają się w realu. Przynajmniej takie czasem nachodzi mnie uczucie, jednocześnie pewność że to mi się śniło.
@Venlafaxine_User: nigdy nie słyszałeś o deja vu? Najprawdopodobniejszym wyjaśnieniem jest to że po prostu mamy jakieś desynchronizacje w mózgu że wspomnienie sprzed chwili wydaje się nam odległe. Bo jeśli udowodnionym jest że człowiek może wierzyć w sytuacje które kompletnie się nie wydarzyły w jego życiu i opisywać je ze szczegółami, to takie wrażenie że coś się już przeżyło jest tym bardziej prostsze do wyjaśnienia
#sen #mistycyzm
Bo jeśli udowodnionym jest że człowiek może wierzyć w sytuacje które kompletnie się nie wydarzyły w jego życiu i opisywać je ze szczegółami, to takie wrażenie że coś się już przeżyło jest tym bardziej prostsze do wyjaśnienia