Aktywne Wpisy
damienbudzik +102
Mam wrażenie, że gdyby Thermomix był zwykłym urządzeniem dostępnym na półkach sklepowych, bez tego MLM-owego prania mózgów na prezentacjach to mało kto by się nim zainteresował.
O Thermomixie dowiedziałem się stosunkowo niedawno, kolega mówił, że musi kupić swojej dziewczynie Thermomixa, bo wszystkie jej koleżanki mają i że to zajebista sprawa, szczególnie jeśli ktoś nie lubi gotować. A że oni raczej nigdy nie gotowali w domu tylko zamawiali obiady albo diety pudełkowe to
O Thermomixie dowiedziałem się stosunkowo niedawno, kolega mówił, że musi kupić swojej dziewczynie Thermomixa, bo wszystkie jej koleżanki mają i że to zajebista sprawa, szczególnie jeśli ktoś nie lubi gotować. A że oni raczej nigdy nie gotowali w domu tylko zamawiali obiady albo diety pudełkowe to
Bobby_Peru +372
„nie pis was będzie ruchał, nie platforma, śmieszne polaczki, sami się będziecie ruchać”
Krakus. Polska Marka Premium. Dopiero co namolnie promowana w mediach, dokładnie ta „Polska” szynka, w dokładnie tym opakowaniu.
Ta sama ulica, dwa różne sklepy, 50 metrów odległości, czwartek, sobota. Nie patrzyłem na drobną różnicę w cenie „za kilogram”, bo każda sieć se ustala po swojemu i liczę się z tym, że w jednym może być ten sam produkt taniej,
Krakus. Polska Marka Premium. Dopiero co namolnie promowana w mediach, dokładnie ta „Polska” szynka, w dokładnie tym opakowaniu.
Ta sama ulica, dwa różne sklepy, 50 metrów odległości, czwartek, sobota. Nie patrzyłem na drobną różnicę w cenie „za kilogram”, bo każda sieć se ustala po swojemu i liczę się z tym, że w jednym może być ten sam produkt taniej,
Co wiemy o mordercy?
- 49 lat
- JDG w branzy IT
- zwolennik #afd
- tzw Querdenker czyli po polsku szur antyszczepionkowy
- na portalach spolecznosciowych udzielał się glownie w tematach spiskowych, prawackich, antyszczep, zmiany klimatu to bzdura.
Prośba mireczki. Jezeli znacie w swoim otoczeniu kogoś podobnego to zglaszajcie od razu na policję. Niemiecka policja w tej chwili jest uczulona na szuruw i chetnie przyjmie zgloszenie. Razem możemy zapobiec kolejnej tragedii!
#dailyreminder #antyszczepionkowcy #mordercy
Komentarz usunięty przez autora
divide et impera
@derezeus: niby tak, ale nie do końca. Szukam i szukam jakiegoś zaszczepionego lewaka lub wyborcę PO ktory by zabił kogoś za zwrocenie mu uwagi albo nieprzychylne komentarze w internecie i za bardzo znaleźć nie mogę ¯\_(ツ)_/¯
Powiedz ile jeszcze jest takich przypadków jak wyżej? Czy posiadanie odmiennych poglądów od linii rządowej to juz powód do stygmatyzacji? Rozmawiam z wieloma Niemcami i pomimo ze często to ludzie wykształceni, którzy osiągnęli jakiś zawodowy sukces, sami narzekają ze jako naród są za bardzo potulni i rząd ich ogrywa
@derezeus: zgadzamy się w tym temacie.
@derezeus: Kazdy zdrowy na umyśle człowiek zauważy, ze każdy rząd ma swoje wady i czasami zalety
Wracajac
Mowie w kontekście ograniczen sanitarnych i ograniczania w zwiazku z covidem praw obywatelskich. Na ten moment widzę ze coraz wiecej ogarniętych zyciowo Niemców zaczyna sie orientowac co sie kroi i co szykuje im władza.
Akurat ten gosc mial cos z deklem i stąd cala tragedia.
@derezeus: co szykuje?
@derezeus: pewnie mnie już zaszufladkowales, ale uwierz mi, ze nie opowiadam się za żadną. Jako bezstronny obserwator z przykroscią muszę stwierdzić, ze prawa strona jest bardziej odklejona, zakłamana i oderwana od rzeczywistości. Kurła rozpisałbym się bardziej, ale zaraz wychodzę na zakupy itd. Przypomnij mi się jutro? To dokończymy temat. Btw. Jak
@fajnypierozek: dyktature w demokratycznym wydaniu? Wychowywanie pokolenia pokornych obywateli i szczepionkowy przymus.
@derezeus: przestań bo mi się powoli załancza tryb bojowy xD a baba już krzywo na mnie patrzy, ze musi na mnie czekać.
Polska - +/-15 przymusowych szczepionek dla każdego od 1960r
Oni tam muszą mieć niezłą dyktaturę i zamordyzm xD
@fajnypierozek: myślę ze prawa strona daje duzy margines ludziom do dyskusji którzy zgadzaja sie swiatopogladowo z jej medialnym przekazem. Wynika to z faktu ze mocno cierpi na niedobor rzetelnych dziennikarzy wobec czego nie brakuje tam mocno szurskich wypowiedzi, popełnianych przez dziennikarzy armatorów. Niedobor bierze sie stad ze przez ostatnie dekady w Europie panował
@derezeus: może mi jeszcze niemcy kaza płacić podatek od wzbogacenia przy zakupie starego auta jak w Polsce? Nie zapominaj też o przymusowej sodomii.
Fantazjować mozemy bez końca ;)
@fajnypierozek: tylko dotychczas kary ograniczały sie do grzywny a nie do ograniczania swobód obywatelskich. Poza tym mowimy o szczepionkach na choroby niesezonowe, ktore nie wymagają odnawiania.
Jezeli komus sie wydaje ze infrastruktura informatyczna warta dziesiątki jak nie setki milionów euro zostala wdrożona tymczasowo na okres szczepienia to jest mocno naiwny. W polskiej legislaturze
@derezeus: kocie, kiedyś te zacofane niemce muszą dogonić Polskę w tych rozwiazaniach. Nie mogą caly czas tkwić w zacofaniu i wiecznie znosić wysmiewanie na wykopie.
@fajnypierozek: myślę ze od zbyt konformistycznego zycia na dostatniej Bawarii mozna nabawic sie utraty instynktu samozachowawczego.
@fajnypierozek: Niemcy sami drwia ze swojego zacofania w IT i infrastrukturze telekomunikacyjnej. Kolejna rzecz ze rozwiazania o ktorych mowie zostały wdrozone na poziomie UE.
Oczywiście facet powinien zostać skazany za morderstwo, bo zabił niewinną osobę, ale przynajmniej tak to zostało nagłośnione, że niewolnicy zastanowią się dwa razy zanim znowu
@DanteTooMayCry: idź sie leczyć
@fajnypierozek: Wohnung soll Flüchtlingsunterkunft werden: Ehepaar muss ausziehen akurat to nie sa fantazje panie pieróg tylko smutna rzeczywistość.
Spokojna, niemiecka rodzina musi opuścić swoje domowe gniazdo aby dac miejsce imigrantom. Tak wygląda w praktyce lewactwo gdy wejdzie w kraju za mocno. Po to wlasnie
Komentarz usunięty przez autora