Wpis z mikrobloga

Zrobiłam dzisiaj papryczki faszerowane serkiem w słoikach. Pierwszy raz. Gadamy o tym z mężem:
Mąż: no jeszcze zobaczymy co ci z tego wyjdzie
Ja: a masz jakieś wątpliwości?
M: jak tak na ciebie patrzę to mam same wątpliwości

Może słabe ale mnie to bawi. Kwintesencja starego dobrego małżeństwa.
#heheszki #malzenstwo
Ps. Teraz mi włączył #kult "6 lat później"
  • 22
@jaceks653 to spróbuj zrobić. Teraz sezon paprykowy. Ja zrobiłam 4 słoiki (wagowo około 2 kg) za 21 zł plus serka mi zostało na kolejne 3-4 słoiki. Tylko trzeba cierpliwości bo faszerowanie jest strasznie upierdliwe.
@jaceks653 można w oleju, można w oliwie. Ja zrobiłam w oleju słonecznikowym, bo taka tańsza oliwa jest okropna w smaku, a taka której używam w domu, trochę droższa (około 50 zł za butelkę 750 ml) to już by strasznie podniosła koszty. A i tak te papryczki sklepowe zazwyczaj są w oleju.