Aktywne Wpisy
raul7788 +305
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam problem z #seks w nowym związku. Jesteśmy razem od 4 miesięcy. Rozmawialiśmy, żeby zacząć już współżycie. Problem jest taki, że jak rozmawiamy, to ona mówi, że ona chce uprawiać seks, ale ja nie inicjuję. Ja z kolei uważam, że po niej nie widać, że w ogóle chce seksu i nic nie inicjuje. Tak jej powiedziałem. W ten sposób tak sobie rozmawiamy, że oboje chcemy, ale nic się nie
Mam problem z #seks w nowym związku. Jesteśmy razem od 4 miesięcy. Rozmawialiśmy, żeby zacząć już współżycie. Problem jest taki, że jak rozmawiamy, to ona mówi, że ona chce uprawiać seks, ale ja nie inicjuję. Ja z kolei uważam, że po niej nie widać, że w ogóle chce seksu i nic nie inicjuje. Tak jej powiedziałem. W ten sposób tak sobie rozmawiamy, że oboje chcemy, ale nic się nie
Jestem na biochem i zastanawiam się nad wyborem #studbaza z #lekarz #medycyna ale mam parę pytań a w rodzinie nie mam lekarzy. Wśród znajomych też nie...
Jak wyglądają zarobki lekarzy? Bo z jednej strony widzę ile biorą za prywatne wizyty (250 złotych za 20 minut) to godzinowa wychodzi fajna. Ale z drugiej też czytam o 300 godzinach pracy w miesiącu za 100 lub 150 złotych za godzinę co daje 30k brutto co nie są kokosami za tak wymagająca pracę.
Czy z perspektywy czasu, #lekarze czy nie żałujecie trochę wyboru ? Jakie są minusy? Czy nie lepiej iść na księgowość, zostać jakimś risk assisté i pracować za 120k funtów w Londynie?
Domyślam się też że z wiekiem zarabia się coraz lepiej ale też z wiekiem człowiek staje się coraz bardziej zmęczony tym całym życiem w pracy. Już teraz średni wiek chirurgów to 60 lat w polsce.to coś świadczy przecież...
Boje się że będę miał wielkiego kaca sunk cost fallacies jeżeli pójdę na te studia i dopiero w wieku 30 lub 33 lat będę miał zarobki na poziomie 20 tysięcy netto ale za 260h w miesiącu
A i jeszcze jedno, jak wyglądają związki? Dużo jest studentek medycyny? Mają one wysokie wymagania? Jest czas by randkową czy być w związku? Jak wylądowałem raz w szpitalu na 2 tygodnie to wszystkie młode lekarki były naprawdę bardzo ładne ale... Ale były zmęczone na maksa. Widać było że żadna nie ma obrączki, wszystkie zmęczone życiem i rutyna.
Dziękuję wszystkim!!!
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #614c0c379ce06a000a9300b8
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Wesprzyj projekt
@AnonimoweMirkoWyznania: jeśli wiesz jak zostać risk assiste to oczywiście wybierz to zamiast medycyny.
Zarobki lekarzy w Polsce zależą jaka specjalizacje masz i ile chcesz pracować w miesiącu, zazwyczaj im jesteś starszy tym więcej zarabiasz, nie jesteś w stanie przewidzieć która specjalizacja będzie dochodowa bo to zależy od NFZ, jak NFZ zrobił limity na endokrynologie
@Adiutant: heh przypominało mi się, że jak kupił niedawno samochód to mu go ukradli XD, wiec takie jest życie w Polsce nawet jak się czegoś dorobisz to Ci to ukradną albo uszkodzą. Ma drogie mieszkanie ale tylko w nim śpi wiec
Minusy to bycie traktowanym często jak
ja swojego nie
Na rezydenturze zarobki godzinowe wyglądają średnio, ale możesz brać dużo dodatkowych zajęć więc można się dorobić ale trzeba dużo pracować.
Generalnie jak już zrobisz speckę to możesz przejść w prywatny gabinet i tam zarobisz, praca w szpitalu daje mniej hajsu ale za to jest ciekawsza i bardziej rozwijająca.
Na studiach raczej większość dziewczyn, byłem na kilku ślubach "grupowych", więc jakoś daje radę ze związkami.
W szpitalu nie powinny nosić obrączek ze
Komentarz usunięty przez autora