Aktywne Wpisy
slkt +495
Nikt mnie nie pytał o co chodzi z tymi Węgrami więc już spieszę z odpowiedzią jako ekspert.
Jak będziecie na Węgrzech i pogadacie z kimś, kto nie jest młodym, progresywnym, lewicującym mieszkańcem Budapesztu to po chwili zauważycie, że z jego głowy wystaje wielki, zardzewiały, już ponad stuletni gwóźdź z wygrawerowanym napisem T R I A N O N.
Otóż o co chodzi z tym Trianon. Przed wielką wojną, Węgry jako część Cesarstwa
Jak będziecie na Węgrzech i pogadacie z kimś, kto nie jest młodym, progresywnym, lewicującym mieszkańcem Budapesztu to po chwili zauważycie, że z jego głowy wystaje wielki, zardzewiały, już ponad stuletni gwóźdź z wygrawerowanym napisem T R I A N O N.
Otóż o co chodzi z tym Trianon. Przed wielką wojną, Węgry jako część Cesarstwa
ApuApustaja +28
Podobno @wolskiowojnie już długo z nami nie pozbędzie na tym wykopie. No i o farmazonach #bartosiak na kanale Zychowicza też możecie zapomnieć. Podobno w sprawę będą zaangażowane te same niezależne kancelarie które miały im pomóc wsadzić za kratki posłów i radę medyczna za kontakty z phizerem i fundacjami B.Gatesa
#ukraina #wolski #humorobrazkowy #heheszki #bartosiak
#ukraina #wolski #humorobrazkowy #heheszki #bartosiak
I mówi w nim coś takiego o eksporcie i imporcie:
Czemu on uważa, że import to strata i wypływ pieniędzy z Polski? Przecież nie jesteśmy samowystarczalnym krajem i chyba nikt taki nie jest. Poza tym, Polska nie dostanie 100% z tego importu w podatkach, tylko jakiś procent, a on liczy to jako całość. I jeszcze jak kupie np. samochód od VW, to on to liczy jako minus, a przecież nie kupię polskiego samochodu. XD
Jeszcze drugi cytat o zyskach spółek:
Co za różnica czy polska spółka, czy zagraniczna spółka zarabia? I tak by musiały zapłacić podatek od dywidendy, nie?
Powiedzcie mi, czy on ma coś nie tenteges z myśleniem i zagubił się w swoim świecie profesorowania, czy ja nie rozumiem/znam jakiejś paremii prawniczej, regułki ekonomicznej itp.?
A no i on nie jest profesorem tym prawdziwym co prezydent nadaje, tylko dr hab i profesor uczelni.
#bekazpisu #polska #gospodarka #dobrazmiana #pis #ekonomia
Rządzą nami miernoty wybierane przez polską większość miernot. A ich eksperci są ich odzwierciedleniem.