Wpis z mikrobloga

#telefony #smartfon #pytanie
orientuje sie ktoś czy w telefonach i ładowarkach z SuperDart jest możliwość zmniejszenie ładowania w celu ochrony baterii czy niestety trzeba dokupić mniejszą ładowreczke ? pytam bo telefon przeważnie i tak ładuje w nocy(wiem, to też nie zdrowe) i nie korzystam z szybkiego ładowania. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 6
  • Odpowiedz
@EugeniuszGeniusz: czemu pytasz ? ( ͡° ͜ʖ ͡°) zwyczajnie nie widzi mi sie psuć baterii szybkim ładowaniem, wole zeby tel chwile dłuzej posłuzył niż wymieniać po 2 latach baterie. imo 65w to troche za duzo jak na tak małe baterie :P fizyki nie oszukasz.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@vismaiorr: bateria się zużywa nie ważne jak będziesz o nią dbał ¯\_(ツ)_/¯ wg mnie zabezpieczenia telefonów to wystarczająca ochrona baterii, nie ma sensu przejmować się baterią w telefonie bo i tak straci na żywotności
  • Odpowiedz
@EugeniuszGeniusz: niby tak, ale często zdarza mi sie mieć telefon w skrajnych temperaturach w lecie parówa w zimie mróz. a wiadomo to najszybciej zabija baterie. przyznam sie szczerze,że jestem sceptyczny do ładowania typu 65 wat mirkoprocesor i zabezpieczenia w postaci temperatury to bajka. i tak chce trochę oszukać system, ale chyba i tak po dwóch latach bateria będzie do wymiany. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz