Aktywne Wpisy

KolegaPatryk +206
Czuje przed samym sobą ciężki wstyd, że przez lata głosowałem na #konfederacja
Odczuwam go ze zdwojoną siłą kiedy czytam wypowiedzi jej zwolenników i przypominam sobie, że to kiedyś ja robiłem takie fikolki stając w obronie Korwina. Tłumacząc ludziom, że to nie tak, że to wyrwane z kontekstu albo, że z lewakami nie ma co gadać. Aż mnie w kręgosłupie strzyka.
No i dziś internet obiega makabryczna zbrodnia na której ruscy żołnierze obcinają
Odczuwam go ze zdwojoną siłą kiedy czytam wypowiedzi jej zwolenników i przypominam sobie, że to kiedyś ja robiłem takie fikolki stając w obronie Korwina. Tłumacząc ludziom, że to nie tak, że to wyrwane z kontekstu albo, że z lewakami nie ma co gadać. Aż mnie w kręgosłupie strzyka.
No i dziś internet obiega makabryczna zbrodnia na której ruscy żołnierze obcinają

alberto81 +192

qualities ={'480p': 'low', '360p': 'very_low', '1080p': 'hd', '720p': 'sd','240p': 'very_very_low'}Jak posortowac to malejaco, od jakosci 1080p do 240p?
Jak wziac wartosc maxymalnego keya, bo czasami nie mam 1080p, a na przyklad max jest 540p.
maksymalna = 'hd'
#python
lub napisać własną funkcję i przekazywać ją do max/min/sorted
posortowane = sorted(qualities, key=lambda x: int(x.replace('p','')))maks = posortowane [-1]
maksymalny=qualities.get(maks,None)
Mam tak j.w.
Mozna to jakos krocej napisac?
maks = max(qualities, key=lambda x: int(x[:-1]))
Brzydkie ale działa
maksymalny = qualities[posortowane[-1]]