Wpis z mikrobloga

Mam do Was dwa pytania:

1. Czy ktoś z Was, oglądał wczoraj wideo-relacje gdzie pokazywali jak Maria rozmawia z Wiktorią i Miłoszem o swoim życiowym bagażu, i w trakcie tej rozmowy zaczęła zanosić się od płaczu?

2. Czy jest na "sali" lekarz, który wytłumaczy mi czy zachowanie Marii jest normalne czy to jednak przypadek chorobowy?

Ja się wczoraj serio pogubiłam, z jednej strony było mi Marii potwornie żal, a z drugiej czułam straszne zażenowanie jak tego słuchałam.
#hotelparadise
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lolek1011: Tego się nie da napisać jednym zdaniem. To był bardziej monolog Marii, która opowiadała o swoim życiu, o śmierci babci, o tym jak smarowała spirytusem jakiegoś nieboszczyka. Potwornie przy tym łkała, że trudno było ją zrozumieć, Wiktoria i Łukasz wytrzymali kilkanaście minut i kazali jej już przestać , bo dla nich też było już za dużo, choć naprawdę wykazali się ogromną cierpliwością, empatią i zrozumieniem,

i teraz uwaga. Maria
  • Odpowiedz
@Rosalinea: ja oglądałam i myślę, że czułam się tak samo niezręcznie jak Wiki i Miłosz
za bardzo się dziewczyna otworzyła, jakby nie czuła, że jest nagrywana albo może chciała narobić szumu wokół siebie, wzbudzić litość czy coś w tym stylu
  • Odpowiedz
@kartelling: O, czyli wiesz o czym piszę.
Bo ja nie mogę tego zrozumieć, że ona z takiego potwornie zdołowanego stanu, bez choćby przemycia twarzy zimną wodą , wstała i zaczęła uczyć się gry w tenisa.

Ja rozumiem, huśtawki emocjonalne. Każdemu z nas się trafiają, ale żeby aż tak ze skrajności w skrajność?
  • Odpowiedz
@Rosalinea: Mi sie wydaje ze ona jest po przejsciach i w stanie rozsypki psychicznej ktora usiluje maskowac, przy czym ogolnie jest niestabilna emocjonalnie. Chyba troche podobny przypadek jak Sonia. Ale niech mi ktos wytlumaczy dlaczego osoby ktore sa w nienajlepszej kondyncji psychicznej trafiaja w ogole do takiego programu? Czy osoby odpowiedzialne za casting nie robia podstawowych rozmow o sytuacji zyciowej kandydatow, ewentualnie testow psychologicznych? Rozumiem ze tylko w bikini jest
  • Odpowiedz
@Lolek1011: @kartelling: właśnie też się zaczęłam zastanawiać, czy ona naprawdę powinna być w tym programie i czy przypadkiem udział w HP jej nie zaszkodzi. Nawet gdyby chciała zwrócić na siebie tym uwagę i wywołać litość, to i tak uważam, że to było za grube.
  • Odpowiedz
@Lolek1011: Mi się wczoraj naprawdę zrobiło jej żal, ale z drugiej strony postrzegam ją teraz jak "upiorną Marię"
Wiem, że nie powinnam, ale nie chciałabym obcować z takimi osobami. Pod przykrywką sztucznego luzu, kryje się w niej "wampir energetyczny"
  • Odpowiedz
@Rosalinea: Widać było też przepaść intelektualną między nią a Miłoszem i Wiki. Szkoda mi jej. Dziewczyna jest trochę samotna po śmierci babci, która była jej powiernikiem i doradcą, mówiła że teraz brakuje jej takiego pokierowania. Też rodzina ma ją za głupka. Niestety Maria kiepsko czyta ludzi. Wiki ją w sumie później dobrze podsumowała że Maria to "same emocje".
  • Odpowiedz
@Lolek1011: do tych programów właśnie specjalnie biorą lyszi z zaburzeniami czy innymi odchyłami, żeby się działo. Maria potrzebuje psychoterapii, ale np. Klauno też ma bałagan w głowie. Dorobiła sobie jakieś alter ego szwedki, cała się wydziarała i non stop trzęsie dupą, że odpadnie. Nie akceptuje siebie i ma niskie poczucie własnej wartości, które za tą maską kryje. Przemek jest narcyzem, ma silną potrzebę atencji, choć często sypie sucharami i bywa
  • Odpowiedz
@DrMiranda: wiesz ja wiem ze biora chetnie ludzi z odchylami do takich programow. Bardziej chodzi mi to ze jak moga brac kogos kto aktualnie zmaga sie z jakims kryzysem, przyklad Soni ktora ewidentnie byla w zlej kondycji psychicznej po stracie ciazy kilka miesiecy wczesniej i byla w lekkiej depresji.. to jest zerowanie na tych ludziach troche ktorzy pewnie mysla ze taki wyjazd im pomoze..po prostu nieetyczne. A widz sie zastanawia
  • Odpowiedz