Wpis z mikrobloga

#remontujzwykopem #drzwi #pytanie #pytaniedoeksperta
Jestem w trakcie remontu generalnego i właśnie zamontowali mi drzwi zewnętrzne. Sęk w tym, że nie byłem w trakcie tego montażu, i po położeniu płytek mocno rzuca się krzywe ustawienie drzwi względem otworu. Były telefony do firmy, i tłumaczą się tym, że montują/równają do jednej ze stron i najczęściej jest to środek szpalety i względem niej powinno być prosto.
Czy faktycznie brać takie tłumaczenie, czy wołać ich na poprawkę?
Pobierz mmair172 - #remontujzwykopem #drzwi #pytanie #pytaniedoeksperta 
Jestem w trakcie re...
źródło: comment_1631707184epoPJkjVWG4OBeEJPxQaSY.jpg
  • 9
@mmair172: Co? Jaką poprawkę ( ͡º ͜ʖ͡º)
Generalnie chyba całe ściany wokół drzwi, to jest tragedia - wszystko krzywe ile fabryka dała, narożniki chyba nie istnieją niemalże, a płytki położone.
Sprawdź grubość ściany zewnątrz/wewnątrz z obu stron: lewa - prawa. Jak masz taką samą w miarę (+/- 1cm) rób wojnę z nimi i na ich koszt rozwalanie całości i montaż nowy.
Jeśli masz krzywe i grubość
@skaza: Nie rozumiem, po co do mnie pisałeś. Sam zwróciłem uwagę autorowi czy ma grubość ścian taką samą i kąty jakiekolwiek, bo widać, że ma nie obrobiony narożnik w ogóle i jakiś krzywy.
Ludzie od montażu futryny powinni mu powiedzieć, że ma syf i nie podejmują się pracy albo montują ale on ponosi odpowiedzialność (klient) albo zrobią tak i tak (jak widać).
Mimo wszystko prawo chroni głupotę klienta i powinni mu
@skaza nikt nie kazał im kątów robić jak i ścian, a wyrównali sobie wszystko do środka pomieszczenia i #!$%@? wybierając sposób montażu wg własnego widzimisie. Jutro przychodzą to wszystko poprawiać.
@BorysFiko nie syf, nie syf tylko sami najpierw utylizowali stare drzwi, wstawiali nowe i lepili sobie wg własnego pomysłu. I jaka oszczędność, jak stare drzwi cały czas tam były ze szpaltami XD chyba, że znasz takie ekipy co robią wszystko bez pozostawieniu
@mmair172 sam sobie odpowiedziałeś. Jeśli wyrównali do środka pomieszczenia, to pomieszczenie nie ma kątów i stąd taki efekt. Albo jest tu jeszcze coś, czego nie widać na zdjęciu i może być że #!$%@?. Montażyści z sklepu/molochu sieciowego?