Aktywne Wpisy

mk321 +5

Dobry_Gospodarz +259
Patrzę z okna na rzekę. Z budynku który był zalany do drugiego piętra w 97. Na szczęście jestem na trzecim.
To nie #wroclaw tylko mała mieścina blisko czeskiej granicy. Lokalsi cały czas na telefonach, samochody poprzestawiane na parkingi na wzgórzach, z dala od rzeki.
Jeśli gdzieś będzie sytuacja krytyczna będą po mnie dzwonić i pojadę pomóc, trzymajcie kciuki żebym ja nie musiał dzwonić, że pomoc potrzebna jest u mnie
#
To nie #wroclaw tylko mała mieścina blisko czeskiej granicy. Lokalsi cały czas na telefonach, samochody poprzestawiane na parkingi na wzgórzach, z dala od rzeki.
Jeśli gdzieś będzie sytuacja krytyczna będą po mnie dzwonić i pojadę pomóc, trzymajcie kciuki żebym ja nie musiał dzwonić, że pomoc potrzebna jest u mnie
#

Macie problem z przegrzewającym się procesorem?
Mam i5-8350u, pasta wymieniona, wentylator na chłodzeniu wyczyszczony a przy zwykłej pracy temperatura skacze mi od 60 to 70 stopni Celsiusa.
Mieliście może z tym problem, znacie jakieś rozwiązania?
@a231: Jak odpalam occt to wpada throttling, obniżana częstotliwość > 2,2GHz i ma 95 stopni Celsjusza.
@MercedesBenizPolska: A na jakie mniej więcej spadki temp mogę liczyć?
@smashgoor: Jak zmieniałem pastę na ciekły metal to zauważyłem, że da się źle radiator dokręcić i miałem takie problemy jak ty.
Po za tym możesz sobie radiator wymienić na wersję lapka z dedykowanym GPU, masz wtedy 2 heatpipe. Cena to jakieś 2 stówki + taśma kaptonowa, na miejscie gdzie powinien być układ
@Kryspin013: Miałem ciekły metal w x1 2nd i mi trochę zniszczył tą powierzchnie, co przylegała do procesora.
Zamówię, to chłodzenie z 2 heatpipe,
Dzięki za wskazówki.
1. Dual heatpipe mod
2. Dobra pasta
3. XTU. U mnie ten procek na -80mv i na wyłączonym short time turbo potrafi non stop cisnąć na ponad 3ghz bez throttlingu
@HachiRoku: Której wersji XTU używasz? Mi zwraca komunikat, że platforma nie wspierana.