Wpis z mikrobloga

Nawrócona antypowrutuwka

36 Jeden z faryzeuszów zaprosił Go do siebie na posiłek. Wszedł więc do motorhome'u faryzeusza i zajął miejsce za stołem.
37 A oto kobieta, która prowadziła w mieście życie grzeszne głosząc herezje antypowrutowe na tagu, dowiedziawszy się, że jest gościem w domu faryzeusza, przyniosła flakonik alabastrowy olejku, 38 i stanąwszy z tyłu u renki Jego, płacząc, zaczęła łzami oblewać Jego Andorską Suchą Krakowską i włosami swej głowy je wycierać. Potem całowała Jego rence i namaszczała je olejkiem. 39 Widząc to faryzeusz, który Go zaprosił, mówił sam do siebie: «Gdyby On był prorokiem, wiedziałby, co za jedna i jaka jest ta kobieta, która się Go dotyka, że jest antypowrutówką». 40 Na to Gigakubica rzekł do niego: «Szymonie, mam ci coś powiedzieć». On rzekł: «Powiedz, Panie Kierowco!» 41 «Pewien wierzyciel miał dwóch dłużników. Jeden winien mu był dobry powrut ze sprawnym bolidem w 2019, a drugi miejsce w pięknej alfie romeo w 2022 za 30 milionów euro.
42 Gdy nie mieli z czego oddać, darował obydwom. Który więc z nich będzie go bardziej miłował?» 43 Szymon odpowiedział: «Sądzę, że ten, któremu więcej darował». On mu rzekł: «Słusznie osądziłeś». 44 Potem zwrócił się do kobiety i rzekł Szymonowi: «Widzisz tę kobietę? Wszedłem do twego domu, a nie podałeś Mi wody do renki; ona zaś łzami oblała Mi Buławe Andorską i swymi włosami ją otarła. 45 Nie dałeś Mi pocałunku; a ona, odkąd wszedłem, nie przestaje całować bolensej renki. 46 Głowy nie namaściłeś Mi oliwą; ona zaś olejkiem namaściła moją rąsie i umyła mi lusterka. 47 Dlatego powiadam ci: Odpuszczone są jej liczne grzechy, ponieważ bardzo umiłowała. A ten, komu mało się odpuszcza, mało miłuje». 48 Do niej zaś rzekł: «Twoje grzechy są odpuszczone, idź czyń powrut». 49 Na to współbiesiadnicy zaczęli mówić sami do siebie: «Któż On jest, że nawet grzechy odpuszcza?» 50 On zaś rzekł do kobiety: «Twoja mała wiara cię ocaliła, idź w pokoju!»
#testamentpowrotu #f1 #kubica
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach