Aktywne Wpisy
Viado +25
PIS PO jedno zło! Obie partie reprezentują ten sam wektor zła tylko skierowany w inne strony. Obie partie są tak samo skorumpowane, zepsute i składają się z kolesiostwa które niszczy nasz kraj. PIS ma swoją propagandę - TVP, PO swoją - TVN. Jedyne różnice dotyczą kwestii dotykających może 0.25% osób kraju czyli podejścia do skrobania i LGBT.
Wy serio nie pamiętacie co się działo za Tuska? ?Jak ludzie pracowali za 5zł bo
Wy serio nie pamiętacie co się działo za Tuska? ?Jak ludzie pracowali za 5zł bo

Elev +284
Przecież to są jakieś jaja
Czy pośrednicy nie działają w sumie na szkode swojego klienta? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mam wystawioną pewną nieruchomość na sprzedaż, dzwoni biuro:
-Dzień dobry, biuro takie i owakie, mam klienta który szuka czegoś podobnego w takiej okolicy
-dzień dobry, oferta aktualna, możemy sie umówić na oględziny
-no ok, to podpisze Pan umowe z naszym biurem i przywieziemy klienta
-halo halo, ale ja nie
Czy pośrednicy nie działają w sumie na szkode swojego klienta? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mam wystawioną pewną nieruchomość na sprzedaż, dzwoni biuro:
-Dzień dobry, biuro takie i owakie, mam klienta który szuka czegoś podobnego w takiej okolicy
-dzień dobry, oferta aktualna, możemy sie umówić na oględziny
-no ok, to podpisze Pan umowe z naszym biurem i przywieziemy klienta
-halo halo, ale ja nie

W najpopularniejszych sklepach w Polsce cena utrzymuje się na stałym poziomie 1200 zł - 1300 zł.
Obniżek brak. Wystarczy sprawdzić cenę na mediaexpert pl, amzon pl, xkom pl, czy komputronik pl.
Co prawda na alledrogo można kupić za 1050 zł, ale z niepewnego źródła a nie ze znanego/popularnego sklepu.
Więc to jest żadna alternatywa.
Chętnie wymienił bym dwu letniego ryzena 5 1600 na coś nowszego, bardziej współczesnego, bo procesor miał swoją premierę dobre cztery lata temu w 2017 roku.
Seria 5000 od początku jest bardzo droga z znacznie zawyżonymi cenami nawet za tak dobre możliwości, no ale to teatrzyk dla głupich, AMD podwyższa ceny, Intel wyrównuje lub odwrotnie i tak się to ciągnie ku uciesze zarządu i akcjonariuszy obu korporacji.
#amd #procesory #komputery #pcmasterrace #intel
@Pawci0o: po co kupowałeś procesor na dwa lata
Komentarz usunięty przez autora
Niecałe 400zł za 6 rdzeniowy oraz 12 wątkowy procesor. Większość osób w 2018 - 2019 roku używała zwykłego 4 rdzeniowego procesora z 4 wątkami. Różnica w wydajności pomiędzy 4 a 6 rdzeniami była zauważalna. +20% do wydajności na starcie, jeśli się nie mylę. To nie było marketingowe +5% jak nas przyzwyczaił do tego intel odświeżając
W zachodnich krajach są już widoczne obniżki cenowe. A w Polsce? Nie pojawiły się. Procesor kosztuje cały czas tyle samo: 1200zł.
Za kilka miesiącu będą miały swoją premierę procesory nowej generacji od firmy intel, obecna generacja procesorów będzie już stara - przestarzała, bo obsługuje pamięci ram DDR4, a nowa będzie obsługiwać DDR5.
Odpowiadając na twoje pytanie:
Promocja, z której skorzystałem to nie była super okazja, bo w pozostałych sklepach pojawiały się później podobne cenowo promocje. np. Jako przykład oferty z ubiegłego miesiąca, z dwóch różnych sieciówek: media expert oraz x-kom:
Ryzen 5 1600 af: 449zł z sklepu xkom: https://www.pepper.pl/promocje/ryzen-5-1600-af-424340
Ryzen 5 2600: 499zł z sklepu media expert: https://www.pepper.pl/promocje/amd-ryzen-2600-416518