Aktywne Wpisy
Ptolemeusz +10
Mirki i Mirabelki, stoję przed decyzją zakupu samochodu for fun, mianowicie Corvette C8. Zawsze marzyłem o sportowym aucie, ale z drugiej strony już 30+ na karku, stabilizacja życiowa, kochająca żonka i super córka więc czasami mam wrażenie że sąsiedzi będą na mnie patrzyć jak na kogoś kogo dopadł kryzys wieku średniego xD. Chociaż jeszcze 8 lat do 40 :D.
Pytanie do was, jak widzicie kogoś w sportowym aucie na drodze, to co
Pytanie do was, jak widzicie kogoś w sportowym aucie na drodze, to co
Widzisz kogoś po 30 w sportowym aucie, co myślisz?
- Kurde, człowiek, daj się karnać! 63.3% (555)
- Hehe, staruch kupił sobie resoraka xD 12.5% (110)
- Uuu, kryzys wieku średniegoz współczuję 24.2% (212)
Rules +154
Kupione pod koniec podbazy, niedawno wybiła trójka z przodu a one nadal grają
#nostalgia #gimbazynieznajo #feels #kiedystobylo
#nostalgia #gimbazynieznajo #feels #kiedystobylo
Tag otwiera nowa pozycja od Lorenz - chrupki z soczewicy o smaku Fromage, kupione a Carrefour, dostępne również o smaku paprykowym.
I. Wstęp
Zacznijmy od samej marki, która od lat ma silną pozycję na rynku ze względu na popularność kukurydzianych chrupków Curly, o smaku orzechowym oraz ziemniaczanych chipsów Crunchips o przeróżnych smakach np. ChakaLaka smak Afryki. Lorenz ma specjalne miejsce w moim serduszku ze względu na limitowaną edycję Curly - Indian Style, o smaku curry - są to najlepsze chrupeczki jakie stworzył człowiek, niestety wycofane zaraz po tym jak je dorwałem i nigdy nie wróciły...
Wróćmy jednak do bohatera dzisiejszego odcinka - chrupki z soczewicy to powiew świeżości na polskim rynku słonych przekąsek, dotychczas bowiem chrupki, które nie były zrobione z ziemniaków lub kukurydzy, można było dostać jedynie w bio marketach oraz marketach z regionalną żywnością. Dzisiaj proszę państwa, wchodzą one do mainstreamu - czy niebawem będziemy mogli zaobserwować trend odblokowywania się gigantów sprzedażowych na inne podejście do słonych przekąsek? Zobaczymy, jednak śmiało możemy porównać to, do wejścia na rynek Lay'sów Owen Baked, które z resztą bardzo dobrze się przyjęły.
II. Recenzja
a) stosunek cena/jakość
Cena: 3,99 zł - 1op/70g
Chrupki tanie nie są, szczególnie za 70g, ale proszę państwa co dzisiaj jest tanie? W mojej opinii cena jest adekwatna do tego co otrzymujemy w zamian. Niestety nie mam wiedzy na temat tego ile powinny kosztować chrupki z soczewicy, gdyż jak wspominałem, jest to nowość, a w biomarketach ceny są z dupy.
b) struktura
Struktura chrupka to połowa sukcesu proszę państwa - nie raz jadłem świetne chrupki w smaku, które szybko trzeba było odłożyć na bok, gdyż podniebienie poranione było jak po żuciu żyletki. Jest to częsty problem w tanich chrupkach kukurydzianych lub ziemniaczanych chipsów "z kotła".
Soczewica pod tym względem wydaje się idealna - chrupki są chrupkie, gryzienie sprawia przyjemność, jednak nie są zbyt twarde - można powiedzieć że to złoty środek między miękkością wafli ryżowych, a chrupkością cziperków kukurydzianych. Jest jedna cecha, która może wywołać mieszane uczucia - mączność chropków - całkiem wyczuwalna, jednak w mojej opinii zupełnie neutralna.
c) Smak
Fromage - bardzo podobny do Lay'sów, może są bardziej ziołowe, ale w każdym razie nic ciekawego jeżeli chodzi o smak zewnętrzny nadany przez przyprawy. Jeżeli jednak dodamy do tego smak cziperków, wciąż jest średnio, ale troszkę ciekawiej.
III. Ocenka
Struktura - 8/10
Smak - 5/10
Overall - 6,5/10
Skład w komentarzu
Ps. Mam nadzieję naprawdę zrecenzować przynajmniej 100 różnych chrupek i chipsów, tylko szukam takich mniej popularnych i trudniej dostępnych. Zapraszam do obserwacji #ciperki
#jedzenie #ciekawostki #gruparatowaniapoziomu