Wpis z mikrobloga

Robie se właśnie całego kurczaka w piekarniku. Włożyłem mu w tyłek kostkę masła z przyprawami różnymi xD Zastanawiam się czy to co zostanie czyli głównie masło mogę użyć do zrobienia jakiegoś np sosu czy czegoś? Może np grzybki na patelnie i takie wodo-masło użyć zamiast bulionu w sosiku grzybowym?

#gotowanie #gotujzwykopem
  • 3
@Qbol69: Szczerze mówiąc nie za bardzo rozumiem sens wsadzania "w tyłek" kurczakowi kostki masła. Lepiej tam wsadzić przedziurawioną cytrynę wyciągniętą z gorącej wody.

Masło i przyprawy fajnie jest wcisnąć pod skórę na piersiach (wtedy masz pyszne i soczyste piersi), ale nie widzę większego sensu we wpychaniu kostki masła do środka kurczaka. To masło zaraz wypłynie i zacznie się palić na dnie naczynia.
Większość kurczaka i tak jest już odpowiednio tłusta.