Aktywne Wpisy
W TYM TEMACIE UDAJEMY ŻE JEST ROK 1999
wrzucajcie dowolny content
#glupiewykopowezabawy #1999 #4chan #4chanowezabawy #gimbynieznajo #nostalgia
wrzucajcie dowolny content
#glupiewykopowezabawy #1999 #4chan #4chanowezabawy #gimbynieznajo #nostalgia
smilealittlebit +346
Dziś mi jakiś gość napisał, że #!$%@?ę głupoty mówiąc, że ceny w Paryżu i Krakowie są prawie identyczne.
No, to zastanówmy się. Dziś byłem na obiedzie - 250 ml wina, dwie zupy cebulowe, dwa główne dania (bakłażan w sosie pomidorowym z parmezanem i francuska kiełbaska z ziemniakami), plus litr wody za free (bo u nich za to nie doliczają jak u nas XD) - 140 zł.
W Krakowie zapłaciłbym tyle samo, albo
No, to zastanówmy się. Dziś byłem na obiedzie - 250 ml wina, dwie zupy cebulowe, dwa główne dania (bakłażan w sosie pomidorowym z parmezanem i francuska kiełbaska z ziemniakami), plus litr wody za free (bo u nich za to nie doliczają jak u nas XD) - 140 zł.
W Krakowie zapłaciłbym tyle samo, albo
Nie tak dawno cena zwykłej płyty OSB (22m) wynosiła 128 zł
Później cena podskoczyła do 198 zł, żeby po Covid wylądować na progu 260 zł.
Dziś w Bricomarche cena płyty w promocji 385 zł.
Pytam się faceta skąd ta cena a on, że to z dzisiejszej dostawy i takie już będą.
Za zwykłą płytę OSB... Kur## nie tak dawno widziałem za cenę 1000 zł fakt, że brzydkie ale drzwi zewnętrzne.
Dziś w tej cenie możecie kupić siebio 2 płyty OSB i zakleić otwór. Magia.
A PiS dalej ma 41% poparcia w najnowszym badaniu.
#polska #inflacja #finanse #budujzwykopem #remontujzwykopem #nieruchomosci
W społeczeństwach przymierających głodem nieruchomości są za bezcen tak jak na Białorusi czy Ukrainie, a i tak nikt ich nie kupuje.
Czy Ty przed chwilą prognozowałeś długofalowe ceny nieruchomości na podstawie tego co powiedział Ci facet w Brico, który i tak zrobił Cię w #!$%@??
XDDDDDDDDDDDDDD
@IlllI: niskie stopy procentowe wcale nie stymulują sektora budowlanego tanim kredytem xD
To, że nie interesujesz się polityką, nie oznacza, że polityka przestała interesować się Tobą. I nie obrażaj ludzi pls.
Może zamów ode mnie paletę albo dwie i sprzedawaj u siebie ( ͡º ͜ʖ͡º)
@IlllI
Wysokie ceny materiałów to sytuacja globalna ale rząd przyczynia się np. do wzrostu cen drewna pozwalając na jego masowy export z lasów państwowych. Niskie stopy procentowe i inflacja też zmusza ludzi do uciekania z gotówką w nieruchomości. Wysokie ceny materiałów są rządowi na ręke bo wpływy z vatu to teraz dla nich eldorado.
@Caracas: PiS ogólnie odpowiada za inflację, ale przecież nie za to, co się odwala w budowlance
W #!$%@? drogo za #!$%@? nie wierzę że po 385 w Brico