Wpis z mikrobloga

Studium przypadku: Europejsko-amerykańskie ("Western") kompleksy neoilberalnej klasy wielkomiejskiej w Europie Środkowo-Wschodniej, na przykładzie rosyjskiej gry Patfhinder: Wrath of the Righteous. Najbardziej przesiąknięty kulturą SJW/Woke Crpg w historii, przy którym kalifornijskie Pillarsy wyglądają obecnie jak purytańsko-konserwatywne produkcje. Niemal każdy spotykany npc w najnowszym Pathfinderze to lesbijka, homoseksualista albo transwestyta.
#crpg
Thorkill - Studium przypadku: Europejsko-amerykańskie ("Western") kompleksy neoilbera...

źródło: comment_1630933245XgtN9TXP4xL7EWKHlUwS8m.jpg

Pobierz
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

transwestyta rozmawia z gejem

@Korax: No nie. Na screenie( nie moim zresztą, pożyczonym) postać stworzona przez gracza dzieli jedno kliknięcie myszką aby Token black guy - który oczywiście okazał się gejem - ściągnął spodnie.

Z pewnością co najmniej 99%

@stonka_ziemniaczana: Zapomniałem wspomnieć: jedyny biały, heteroseksualny facet w tej grze mający jakieś w miarę rozsądne zwyczajne poglądy to kurdupel (gnom). Cała reszta npc to przerysowane do bólu, karykaturalne strong
  • Odpowiedz
Zapomniałem wspomnieć: jedyny biały, heteroseksualny facet w tej grze mający jakieś w miarę rozsądne zwyczajne poglądy to kurdupel (gnom)

@Thorkill:

Chyba nie masz na myśli tego dowódcy hellknightów?
  • Odpowiedz
PRAWIE KAŻDY.

@CralencSeedorf: Dokładnie prawie każdy. Więcej napisze. Okazuje się teraz że w pierwszym pathfinderze połowa obsady npc to także byli homoseksualiści. W tej grze swój coming-out mają bowiem Storyteller i Linzi.

Pierwszy raz widzisz białego heteroseksualnego faceta?
  • Odpowiedz
Zarówno Lann i Camelia są hetero

@CralencSeedorf: Nie łap mnie za słówka, pisałem od początku o towarzyszu białym zwyczajnym facecie. Wiesz klasyczny archetyp bohatera książek fantasy. Zapełnia wszystkie tego typu powieści - od Aragorna po Geralta.
A ten Lann to nie jestem pewien czy jest hetereseksualny, zachowuje się jak klasyczny gej, tyle że się nie ujawnia. Towarzysz podobny do Alotha z POE, któremu zawsze zabierałem zbroje a następnie porzucałem w
  • Odpowiedz
Nie łap mnie za słówka, pisałem od początku o towarzyszu białym zwyczajnym facecie. Wiesz klasyczny archetyp bohatera książek fantasy. Zapełnia wszystkie tego typu powieści - od Aragorna po Geralta.

@Thorkill: Geralt klasycznym bohaterem fantasy? Ten sam Geralt, który na takich jak ty ma specjalny miecz, który pluje na głupi motłoch urządzający pogromy na mniejszościach, który ma "córkę" lesbijkę? Który kumpluje się ze zniewieściałym(pewnie gej, a rucha na potęgę żeby ukryć
  • Odpowiedz
Aha czyli Lann to zwykły cuckold. Wiesz ja nigdy nie gram postaciami kobiecymi więc nie wiedziałem że on jest od romansów dla postaci żeńskich, heteroseksualnych

@Thorkill: Ja też nie, ale co to zmienia? To ty twierdzisz, że tu większość to jakieś transy czy homo, a jak ci podaję przykład, że jednak nie, to stwierdzasz, że to cuckold. Za dużo amerykańskiego alt-rightu, za mało rigczu.
  • Odpowiedz
czy twoim zdaniem ta jedyna, przyłączalna heteroseksualna męska postać ma według ciebie rozsądne poglądy skoro to jest przywódca hellknightów?

@CralencSeedorf: Przecież z kontekstu tego co pisałem od początku jasne jest że chodziło mi o przyłączanych do druźyny towarzyszy dlatego pisałem tam wyżej o Ederze z PoE. Pierwszy Pathfinder miał postać klasycznego straightforward guy był nim Ekundayo, tyle że nie był biały i nie był to przypadek.

Klasycznym archetypem jest rycerz,
  • Odpowiedz
Przecież z kontekstu tego co pisałem od początku jasne jest że chodziło mi o przyłączanych do druźyny towarzyszy dlatego pisałem tam wyżej o Ederze z PoE

Zapomniałem wspomnieć: jedyny biały, heteroseksualny facet w tej grze mający jakieś w miarę rozsądne zwyczajne poglądy to kurdupel (gnom).

@Thorkill: W tej grze jest tylko jeden przyłączalny gnom, więc musi ci chodzić właśnie o tego hellknighta. Więc jeszcze raz, on ma rozsądne, zwyczajne poglądy? Czy
  • Odpowiedz
więc musi ci chodzić właśnie o tego hellknighta.

@CralencSeedorf: Gościu ty czytasz ten wątek? Przecież nawet jego grafikę ci koleżanka wkleiła tam 10 postów wyżej. Ona jakoś od razu się zorientowała o kogo chodzi.

Arturiańscy rycerze
  • Odpowiedz
@Thorkill: No ja też się zorientowałem. Chciałem tylko się dowiedzieć, czy ty wiesz kim jest ten typ, którego określasz jako mającego rozsądne poglądy, skoro w grę nie grałeś.

Bo to nie jest fantasy.

@Thorkill: Oczywiście, że jest. Każda encyklopedia ci powie, że mity, np. greckie, to również fantasy. W
  • Odpowiedz