Wpis z mikrobloga

#motoryzacja #samochody
Tak czysto teoretycznie, moglo się coś stać kiedy na rozgrzanym silniku, podczas jazdy wcisnąłem sprzęgło do końca i dałem do 5k obrotów? Czerwone pole zaczyna się od 6, bo kurnia gówniarze na środku drogi rowerkami, nie chciałem trąbić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 19
@HetmanPolnyKoronny: tak jest, to akurat wiedziałem i tak samo stresowalem sie jak uczyłem się jeździćz gdy raz zaparkowałem na górce i po uruchomieniu przypadkowo 4-5k obrotów przy ruszaniu :/ ale jest git od tego czasu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@SpalaczBenzyny: widzę że tutaj kolega obeznany, wiesz może co jest przyczyną że raz bieg (szczególnie jedynka) wchodzi gładziusieńko, a raz tak czuje takie jakby.. przeskakiwanie? Nie wiem jak to nazwać, będziesz pewnie wiedział o co chodzi - sprzęgło dociśnięte do fulla, czasem mnie to irytuje i wrzucam jedynkę 5 razy żeby gładko weszła ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Parspakop: zależy od auta. U mnie widać bardzo dobrze.
Wpisz sobie swój model auta wymiana poduszek skrzyni biegów to będziesz wiedział jak zobaczyć.
Bo jaki masz napęd? Ja mam na tył także skrzynia jest bardziej wysunięta i widać natomiast w przednionapędowkach nie wiem czy da się zobaczyć bez ściągania jakichś elementów.