Aktywne Wpisy
slawomirus +943
#pokazkota aktualizacja wpisu że wczoraj. Kot ma zapalenie krtani, jest wygłodzony, dostał kroplówkę plus nawadnianie podskórne. Do tego sterydy, antybiotyk i krople do oczu. Wygląda lepiej. Mam obserwować do 3 dni. Jak nie zacznie jeść samodzielnie to dostanę zamiennik mleka do podawania strzykawką na siłę. Wołam pulsujących wpis https://wykop.pl/wpis/78344357/wpis
BC_anada +434
To coś broni majtczaka i wyciąga łape po hajs za nazywanie go sprawcą wypadku i mordercą.
Przypominam że majtczak to tchórz ktory uciekl do dubaju po tym jak zabił rodzinę na drodzę.
#majtczak #sebastianmajtczak #wypadki
Przypominam że majtczak to tchórz ktory uciekl do dubaju po tym jak zabił rodzinę na drodzę.
#majtczak #sebastianmajtczak #wypadki
Pod koniec lipca do Sejmu trafił rządowy projekt nowelizacji ustawy z dnia 15 stycznia 2015 roku o ochronie zwierząt wykorzystywanych do celów naukowych lub edukacyjnych, który jest odpowiedzią na zainicjowane przez Komisję Europejską postępowanie formalne wobec Polski w związku z koniecznością implementacji do polskiego porządku prawnego przepisów unijnych związanych z ochroną zwierząt wykorzystywanych do celów naukowych.
Tyle że do projektu zaproponowanego przez Ministerstwo dorzucono również rozwiązania, o których nie było mowy w dyrektywie, którą mamy wdrożyć. ¯\(ツ)_/¯
Projekt zawiera też przepisy niebezpieczne w kontekście kontroli obywatelskiej doświadczeń, które wyłączają spod zakresu prawa do informacji wnioski składane do komisji etycznych, a także uchwały podejmowane przez te komisje, protokoły z ich posiedzeń oraz inne dokumenty wytworzone w toku ich prac. Projekt przewiduje wsteczne działanie regulacji(!)¯\(ツ)_/¯, co spowodowałoby, że wnioski o udostępnienie informacji publicznej, które dotychczas zostały złożone do komisji etycznych, rozpatrywane byłyby w oparciu o nowe przepisy – po ich uchwaleniu.
Dlaczego to ważne? Udział organizacji społecznej w postępowaniu był często jedynym czynnikiem, który powodował uchylenie wadliwych uchwał lokalnych komisji etycznych i wstrzymanie realizacji projektów, które były niezgodne z prawem. Przykłady takich doświadczeń, na które ostatecznie nie została wydana zgoda, dzięki odwołaniom składanym do Krajowej Komisji Etycznej w tekście na naszej stronie.
Interweniujemy i prezentujemy opinię prawną Sieci Obywatelskiej Watchdog Polska oraz Fundacji Prawnej Ochrony Zwierząt Lex Nova. Więcej: https://siecobywatelska.pl/tajneeksperymenty
Wołam
PS @syn_kolezanki_twojej_starej - daj znać, jeśli jesteś tu nadal, w innym wcieleniu, to będziemy dalej wołać.
__
#prawo #prawodoinformacji #niebojsiepytania #ciagniemywladzezajezyk #watchdogpolska #zwierzaczki
Przy okazji tematu gorąco zachęcam do adopcji zwierząt laboratoryjnych :)
Na zdjęciu trzy laborantki. BTBR po doświadczeniach behawioralnych, Swiss Albino osiem miesięcy życia służyła na jednym z uniwersytetów medycznych i B6 z nadwyżki hodowlanej.
@Airwaves: raczej trolle wykorzystujacy uwage do robienia czarnego PRu, w stylu "ja glosowalem na peło, ale jak zrobili costam to juz nie bede" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Aha - podpisaliście się za wpieraniem stref wolnych od LGBT. Poszukajcie sobie gdzie i się wykreślcie, drodzy funkcjonariusze-społeczniacy. ;].
W Polsce sie dzieja obecnie TAKIE rzeczy typu lamanie podstawowych praw konstytucyjnych. Rzad dziala poza prawem. Chca wytworzyc 2 klasy obywateli i segregacje sanitarna.
Watchdog jak zwykle dziala ale nie w imieniu wiekszosci Polakow i dlatego zzajmuje sie sprawami 3 rzednymi z perspektywy wiekszosci.
@Ketonowy:
Pod każdym wpisem piszemy:
@cotymitutaj: Odpowiadając serio, przykłady były w tekście na stronie, pewnie już się zapoznałeś/ąś.
Ale jak coś przykłady w spoilerze - uwaga, drastyczne. Tu akurat przykłady tych odrzuconych zgód dzięki interwencji organizacji
@user-not-found: Ano, my. Dzięki za tę uwagę. Lepiej wygląda w pełnym formacie (po kliknięciu na źródło), ale bierzemy sobie to jak najbardziej do serc.
Pozdrawiamy!
@Watchdog_Polska: mój? To nie ja zbierałem listę poparcia ;]
Tyle dobrego, że wniosek już jest. Komu z czytających moją listę chciałoby się sprawdzać status każdego z popierających ją stowarzyszeń...
A mogliście się wykreślić ¯\_(ツ)_/¯
@Watchdog_Polska: jezdem.
Proszę mnie wstawić do wołania w stare miejsce. Pomiędzy @wykopowicz_z_kobierzyna a @Sababukin
( ͡~ ͜ʖ ͡°)