Aktywne Wpisy
Vagabund +108
Za jakies 5 godzin bede w Polsce (。◕‿‿◕。)
Plujta, mówta co chceta. Tego uczucia nie da się opisac
Pozdrawiam cieplutko i udanego weekendu
#emigracja
Plujta, mówta co chceta. Tego uczucia nie da się opisac
Pozdrawiam cieplutko i udanego weekendu
#emigracja
Notabene +61
Na tłiterku odkryłem czym jest prawdziwy #clownworld.
Poznajcie pana Łukasza, dziennikarza (xD) i eksperta (xD) od bezpieczeństwa ruchu drogowego. Pan Łukasz opiera swoją wiedzę na badaniach i ekspertyzach. No i na tym kończy się wiedza pana Łukasza, gdyż nie posiada on prawa jazdy. Tak. Pan Łukasz nie ma zielonego pojęcia o jeździe autem, jednak możesz zobaczyć go w WORD na wykładach o bezpieczeństwie jazdy.
#prawda #polska #heheszki #bezpieczenstwo #drogi
Poznajcie pana Łukasza, dziennikarza (xD) i eksperta (xD) od bezpieczeństwa ruchu drogowego. Pan Łukasz opiera swoją wiedzę na badaniach i ekspertyzach. No i na tym kończy się wiedza pana Łukasza, gdyż nie posiada on prawa jazdy. Tak. Pan Łukasz nie ma zielonego pojęcia o jeździe autem, jednak możesz zobaczyć go w WORD na wykładach o bezpieczeństwie jazdy.
#prawda #polska #heheszki #bezpieczenstwo #drogi
po prostu dzielenie życia do jego końca z drugą osobą bez ślubu na tzw. kocią łapę.
W obecnych czasach ślub jest niczym, a rozwód nawet kościelny można dostać od strzała. Więc jak dla mnie przysięga małżeńska i to całe "PRZYPIECZĘTOWANIE" związku jest gówno warte. Osobiście chciałem mieć ślub kościelny i wesele, mimo że nie jestem człowiekiem mocnej wiary czy w ogóle jakiejkolwiek wiary. Moja partnerka nie potrzebuje ślubu, wręcz przeciwnie - nie chce go, ja też go jakoś nie potrzebuje. Ufam jej i chciałbym żeby tak było całe życie. Razem bez ślubu, dzielić dom, dzieci, smutki i radości.
Poza tym po ślubie wszystko się rypie.
Co myślicie mireczki?
#zwiazkipartnerskie #malzenstwo #rozterkizyciowe ##!$%@?
@niepoprawny_marzyciel: Jeśli patrzeć na kwestie prawne, podatkowe, dochodowe, odszkodowania, decydowanie w szpitalu, odwiedzenia partnera w śpiączce, złożenia dokumentów w jego imieniu, to bez ślubu możesz się cmoknąć w pompkę niestety.
@niepoprawny_marzyciel: U mnie jest na odwrót, moja partnerka chce ślub
@TheMan: pointa !
@niepoprawny_marzyciel: To nie jest takie proste.
Osobiście chciałbym, ale sytuacja finansowa nam nie pozwala na cywilny, a sam kościelny to znowu klechistan nie da. :( #!$%@? to wszystko.
@niepoprawny_marzycie: przykre to, ale nikt nie jest doskonały.
Hipotetycznie - załóżmy, że ostatnie projekty związków partnerskich przeszły w sejmie i rejestruję związek z dziewczyną. To się liczy, czy nadal zabawa w dorosłych, bo w nagłówku dokumentu musi
Ślub = ceremonia, przysięga, świadkowie. Czyli pewna odpowiedzialność. Rozwód też nie tak łatwo wziąć bo nawet jak obie strony się dogadają to sędzia i tak pyta: a czemu? a po co?. A jakiś związek partnerski? "Chodzenie" z kimś? To z dnia na dzień kobieta może rzucić mężczyznę, bo nowy gach ma ładniejszy samochód, a facet może rzucić dziewczynę bo nowa kochanka jest młodsza i z mniejszym
@Tleilaxianin: Tylko co ma gwarantowac "przysieganie przed Bogiem", skoro ktoś w niego nie wierzy? Ślub kościelny dla wierzących ma znaczenie, tak to można ten ceremonial za przeproszeniem o kant dupy rozbic i bardziej szczery i wartościowy jest cywilny.