Aktywne Wpisy

Beszczebelny +307

Kumpel19 +44
Prezydent RP Andrzej Duda podpisał nowelizację ustawy zakazującą zatrudniania funkcjonariuszy i pracowników sił bezpieczeństwa PRL w służbie publicznej i instytucjach publicznych.
Informuje o tym TVN .
Nawet 40 000 urzędników służby cywilnej może stracić pracę.
Nowelizacja wprowadza zakaz zatrudniania w służbie cywilnej oraz pracy w instytucjach państwowych osób, które w okresie od 22 lipca 1944 r. do 31 lipca 1990 r. pracowały w organach bezpieczeństwa państwa lub były pracownikami tych organów.
"Ci
Informuje o tym TVN .
Nawet 40 000 urzędników służby cywilnej może stracić pracę.
Nowelizacja wprowadza zakaz zatrudniania w służbie cywilnej oraz pracy w instytucjach państwowych osób, które w okresie od 22 lipca 1944 r. do 31 lipca 1990 r. pracowały w organach bezpieczeństwa państwa lub były pracownikami tych organów.
"Ci

Jak u was w świecie ogarnia się projekty?
W java mam maven/gradle ktora odpalaja sobie builda i testy. A jak to jest w pythonie?
Aktualnie sobie napisalem skrypty sh ktore odpalaja testy i linta
np.:
export PYTHONPATH=src/main/python/xxx:src/main/python/yyy:$PYTHONPATHexport AWS_REGION=eu-west-1
pylint -f colorized -j 0 -r y --fail-under=8 src
exit $?
Czy takie podejscie w świecie pythonowym jest ok? Czy jest coś do ogarniania? - Zaznaczam, że na buildzie to mi nie zależy - i tak terraformem wrzucam mój kod jako lalmbdy.
Ew, za jakiś link do podstaw "dobrych praktyk" w pythonie też będę wdzieczny.
(Naraize pytest/pylint powoli zaczynam ogarniać)