Wpis z mikrobloga

@smalczyk1: Mam MSI Leoparda i muszę Cię mirku przestrzec, że Xkom+MSI to absurdalnie nieudany serwis reklamacyjny. W pierwszym roku użytkowania padł mi dysk ssd i naprawa trwała 3 miesiące. Sprawa ruszyła dopiero jak Xkom dostał list od Pana Rzecznika Praw Konsumenta....
  • Odpowiedz
@milo77: Bo jak się okazało po dwóch miesiącach zostałem perfidnie oszukany przez s--------a sprzedawce w sklepie. Sprzedał mi laptopa z dyskiem SSD, gdzie SSD był k---a dokładany. Po dziś dzień emocje nie opadły, a po roku ciężko oddać ten szmelc...

@smalczyk1: a ciotka potrzebuje windowsa? Może jakieś UBUNTU i ma dodatkowe 500+ w portfelu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@MrFen: rzeczywiscie od jakiegos czasu x-kom czesto ingeruje w laptopy dodajac wlasne dyski lub zmieniajac ilosc ram. w takim razie juz rozumiem czemu trzeba bylo sie pierdzielic ze sklepem dodatkowo ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@milo77: @MrFen: Kiedyś to nawet nie nie umieszczali takiej informacji na stronie produktu, sam się przekonałem, gdy poinformowali mnie aby wyciągnąć RAM, którego nie było w domyślnej konfiguracji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz