Wpis z mikrobloga

Przedwczoraj na główną z 1000 wykopów wpełzło znalezisko o jakże interesującej treści:

Z zestawienia odpowiedzi Ministerstwa Zdrowia wynika, że pomiędzy 11 maja i 21 czerwca 2021 roku zmartwychwstało 360 osób i to nie jest śmieszne, to jest zbrodnia.

Czyli tłumacząc na normalny język: "Rząd kłamie co do ilości zgonów poszczepiennych! Mamy Dowód!!!!!"

Jeśli jednak pominiemy kłamliwy komentarz jakże wartościowego źródła kontrowersje.net i przeczytamy tylko odpowiedzi ministerstwa to wtedy zauważymy, że Pierwsza odpowiedź mówi o liczbie 3 tysięcy osób zmarłych po przyjęciu 1 dawki szczepionki nie uwzględniając żadnego przekroju czasowego po jakim czasie od przyjęcia szczepionki te osoby zmarły.
Natomiast druga odpowiedź z ministerstwa mówi jasno o osobach, które zmarły w ciągu 14 dni po przejęciu 1 dawki szczepionki.

Czyli te dane się nie wykluczają. 3 tysiące osób umarło ogólnie(lub w bliżej nieokreślonym przedziale czasowych), a późniejsza liczba 2640 zgonów odnosi się do zawężonego przedziału czasowego.

Oczywiście @moderacja odrzuca zgłoszenie o manipulacji pozwalając na propagandę antyszczepienną na swoim portalu.

Poniżej zdjęcie podglądowego wykopków.

#koronawirus #szczepienia #neuropa #bekazprawakow
Logika_wykopu - Przedwczoraj na główną z 1000 wykopów wpełzło znalezisko o jakże inte...

źródło: comment_1629611587qBcnptdNGpjHN9iJshXGhr.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
@Logika_wykopu czytałem to znalezisko i właśnie zastanawiałem się czy jestem jakis ułomny że nie potrafię zrozumieć gdzie te 360 osób zmartwychwstało bo z treści to nie wynikało, ale tak to jest jak się widzi plusa i pulsuje a minusy minusuje
  • Odpowiedz
Czyli te dane się nie wykluczają. 3 tysiące osób umarło ogólnie(lub w bliżej nieokreślonym przedziale czasowych), a późniejsza liczba 2640 zgonów odnosi się do zawężonego przedziału czasowego.

@Logika_wykopu: to teraz na logikę - zastanów się nad rzetelnością odpowiedzi/danych z MZ. W odpowiedzi nigdzie nie napisano, że umarli z powodu szczepionki, tylko jako zaszczepieni. Dziennie, pi razy drzwi, umiera w Polsce ok. 1000 osób. Zaszczepionych mamy ok. 30% (starszych osób pewnie więcej),
  • Odpowiedz
@Logika_wykopu: Oczekujesz, że na wykopie szur przeczyta cokolwiek więcej, niż tytuł? Przecież oni nie szukają informacji, tylko potwierdzenia własnej wersji. Jakby szukali informacji, to już dawno trafiliby na takie, że przestaliby szurać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Logika_wykopu Weszło też znalezisko o tym, że możliwość pozostania Kurskiego na stanowisku po poprawce Konfederacji to fakenews.

W komentarzu wyjaśniłem konkretnie dlaczego jak najbardziej to jest możliwe i zapytałem gdzie się mylę - okazało się, że dowodem na to jest artykuł, który mówi to samo co ja i fakt, że ktoś usunął tamto znalezisko. A pozostali uznali, że jak się nie zgadzam, że to fake to trzeba mi dać minusa.

Elita internetu...
  • Odpowiedz