Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Jak myślicie, czy odejście z pracy po 3-miesięcznym okresie próbnym może mi zaszkodzić w dalszej „karierze”.

Pracodawca w trakcie rekrutacji zapewniał mnie, że drugi język obcy to tylko dodatek, wystarczy aby znać go na podstawowym poziomie. Teraz okazuje się, że cała korespondencja, spotkania odbywają się w tym języku. Doskonale wiem, że sobie nie poradzę, strasznie mnie to stresuje, ale też martwię się jak będzie widziane przy szukaniu kolejnej pracy to, że odchodzę po tak krótkim okresie. #pracbaza #korposwiat

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #612138ee8056a3000a2a6fb7
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
  • 9
OP: @Przepoczwarzenie: bo nie zrozumiem czego oni ode mnie chcą. Znam hiszpański na A2, a mam rozmawiać z Hiszpanami po hiszpańsku na tematy mocno finansowe. Teraz większość osób jest na urlopach wiec po prostu sobie siedzę, ale od poniedziałku wracają i nie mogę przestać myśleć co będzie jak ktoś do mnie zadzwoni a ja nic nie zrozumiem

Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
@AnonimoweMirkoWyznania to nie siedz na dupie tylko ucz się (◍◍) pamiętaj, ze w praktyce najwięcej sie uczysz. Nie wstydź sie pytać. Wciąż jestes "nowy", nawet jak ktos krzywo spojrzy, to sie nie przejmuj. Jesli cie przycepi, to licza, ze sie doszkolisz. Hiszpański to jest nisza, trudno znalezc pracowników i oni to wiedza, oczekuja, ze skoczysz. Pokaz ze sie rozwijasz i bedzie ok!
@AnonimoweMirkoWyznania: nie będzie to źle wyglądać, po to jest okres próbny żeby obydwie strony się sprawdziły.

Z drugiej strony, pomysł że to idealna okazja do nauki języka i lepszej motywacji pewnie nie będziesz mieć. Byłem w podobnej sytuacji, poszedłem do roboty, wymagali tylko angielskiego i hiszpańskiego. Na rozmowie usłyszałem, że zespół pracuje też z portugalskim, a ja nigdy się go nie uczyłem. Ofc znajomość ESP mega pomaga. Miałem tylko czasem wspierać
Znam hiszpański na A2, a mam rozmawiać z Hiszpanami po hiszpańsku na tematy mocno finansowe

@AnonimoweMirkoWyznania: jak znasz angielski to szybko ci wejdzie, tylko codziennie musisz się uczyć.

nie mogę przestać myśleć co będzie jak ktoś do mnie zadzwoni a ja nic nie zrozumiem

Poprosić, żeby powtórzył, a potem mailowo dopytać o kwestie, których nie zrozumiałeś.