Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
Miałem robić co innego, ale postanowiłem oklejać stateczniki i stery folią do oklejania epp i depronu. Klei się to fajnie, żelazko i jazda, miałem nadzieję, że folia się będzie kurczyć, ale jednak nie. No i widoczne są wszystkie zagięcia przez to. Nie wiem jak to będzie z kadłubem ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Wygląda to jako tako, no ale jest w miarę gładko, rowki z podkładów jednak można wyczuć.
W sumie pierwszy raz to kleję i jestem zadowolony ( ͡ ͜ʖ ͡)

#prostowkretowisko pod tym tagiem zamieszczam moje postępy z prac nad RWD-5 by SkaZoo

#modelarstwo #rc #zdalniesterowane #rwd5 #rwd5byskazoo
sins - Miałem robić co innego, ale postanowiłem oklejać stateczniki i stery folią do ...

źródło: comment_1629475015D7DdWzJuGtAtuj5tbIgHq8.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
@sins: Jeśli Ci zależy to może spróbuj na jakimś odpadku pianki i folii sprawdzić ciut wyższą temperaturę, ewentualnie przykleić jak tutaj i potraktować gorącym powietrzem jeśli masz taką możliwość - wtedy powinna się skurczać i naciągać. Nigdy z taką nie miałem do czynienia, używałem tylko pokryciowaj do "normalnych" modeli, ale tam to tak działa :P. Z tym że taką normalną byłby właśnie problem, bo do przyklejania potrzeba sporo wyższej temperatury i
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@czarobest: nie no spoko, ale to jest mój pierwszy model i podejrzewam, że zaliczę pikowanie od razu w pierwszym locie więc to jak on teraz wygląda mi nie przeszkadza xD
  • Odpowiedz
@sins: Moim zdaniem jest okej, pianka to pianka ( ͡° ͜ʖ ͡°). A wygląda i tak bardzo dobrze.
Ja uczyłem się sam i rozbijałem model ostro, ale w końcu się udało (na tym samym), jednak można pójść teotetycznie lepszą drogą i skombinować sobie kogoś latającego do pomocy, w trybie uczeń-trener, lub na jednej aparaturze ktoś wyniesie i pozwoli polatać wyżej żeby ogarnąć co i jak. No i
  • Odpowiedz