Wpis z mikrobloga

Trochę policzyłem i w sumie wychodzi na to, że z nielicznymi wyjątkami nie kupuje już gier dzięki #gamepass #xbox w sumie nowego kompa kupiłem sobie dzięki tej zaoszczędzonej kasie.

Tak, oczywiście game pass nie jest za darmo, ale nabicie go do lipca 2024 nie kosztowało mnie, aż tak dużo. xD

Jeszcze papa Spancer potwierdził, że SD będzie obsługiwać XGPU ( ʖ̯) https://www.windowscentral.com/phil-spencer-confirms-xbox-game-pass-cloud-gaming-works-well-steam-deck
RitmoXL - Trochę policzyłem i w sumie wychodzi na to, że z nielicznymi wyjątkami nie ...

źródło: comment_16291992484UwiX1lGgbI3zKP99J42vb.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RitmoXL: Nadinterpretujesz, potwierdził że działa xCloud i dwie gry ze studia MS. Wiadomo, że będzie można zainstalować Windows więc też odpalić apkę Game Pass, ale czy to będzie miało sens? Zakładam że wydajność na SteamOS będzie większa, lepsza optymalizacja i sterowanie gier z biblioteki STEAM. Jak Phil ogłosi że robią apke pod SteamOS to będzie z czego się cieszyć. Póki co możemy się ekscytować xCloudem, bo to będzie świetne urządzenie
  • Odpowiedz
@rtone: Nie no, piszesz prawdę. Taki PC z Wifi 6 i w dodatku mobilny z kontrolerem to jest coś. Kiedyś myślałem o swituch, ale Nintendo po 3DS raczej nie jest dla mnie. Brakowało mi jednak czegoś mobilnego. To jest właśnie to coś. Kupiłem ten kontroler do XClouda od Rezera. Jednak to nie to, na telefonie to na dłuższą metę męczy. Tutaj będą też gry, które można odpalać bez neta. Tak
  • Odpowiedz
@RitmoXL: Do końca nie kumam kompatybilności, bo z tego co kojarzę tam ma być warstwa emulacyjna do odpalenia każdej aplikacji z Windows, więc może i apki Game Pass po prostu. Dobrym znakiem są pochwały od MS ale też od szefa Epic Store, to by zapowiadało faktycznie otwartą platformę. Z drugiej strony boje się że to będzie jednak za słaby sprzęt żeby go traktować jak normalny PC i wszystko będzie działać,
  • Odpowiedz
@rtone: Wiadomo, jak każda nowości - jest warstwa nieprzewidzianego ryzyka. Myślę jednak, że to będzie dobry produkt. Rezerwację swoją wykupiłem bo to 18 zł. Wersja środkowa bo ta podstawowa to nie ma sensu. Zobaczę. Chciałby mieć coś do małych gier, co nie jest telefonem, co może zabrać ze sobą do pracy, na wyjazd. Czekam.
  • Odpowiedz
  • 1
@RitmoXL ja zamówiłem z impulsu, na początku myślałem że to bez sensu ale im więcej zdradzają tym bardziej jestem napalony na ten sprzęt :) ale do nowych gier AAA mam konsolę, to ma być uzupełnienie.
  • Odpowiedz
@RitmoXL: Na początku się podjarałem steam deckiem ale obejrzałem najnowsze hands on z jakoś w ciągu ostatnich 2tygodni wyszły i to raczej konsola do gier 720p 30fps co mnie średnio interesuje. Zobaczymy jak wypadnie dalej w testach ale na ten moment mój entuzjazm trochę opadł. Do gierek indie itd. mam switcha który w podróży sprawdza się wystarczająco. Jeszcze jak M$ ogarnie clouda to w sumie wystarczy switch + laptop z
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@mdc Wiesz, rezerwacja nie zobowiązuje do zakupu. Ja to jest pooglądam przed zakupem w necie. Pewnie i tak nie będę w pierwszym rzucie bo dopiero dziś to opłaciłem. Jak to nie płyknie to zawsze myślę o kupnie dużego iPada. Także do xclouda też się nada ;)
  • Odpowiedz
@RitmoXL: Wiem dlatego jeszcze ją trzymam bo jestem na początku 2022 ;) ale jak na razie z testów które widziałem to 1) wydajność nie urywa 2) czas pracy na baterii to jakieś 1,5-2h ale pewnie kwestia jak wymagający tytuł.
  • Odpowiedz