Wpis z mikrobloga

Wymogi sanepidu dla małej gastronomii

jakości wody,
jaka przeznaczona jest do celów gospodarczych i spożywczych,
jakości żywności,
stanu technicznego budynków, w jakich działa gastronomia,
wyposażenia lokalu i wykorzystywanych narzędzi,
osób zajmujących się dystrybucją oraz produkcją żywności.

-Cholery jasne sanepidoskie! Jakości wody chcom i żywności!
Niech ich szlok jasny trafi! Tynku z sufitu sie usypie to nie dobrze!?

System HACCP
zaopatrzenie lokalu w wodę,
higienę osobistą każdego pracownika lokalu,
usuwanie ścieków i śmieci,
mycie i dezynfekcję naczyń, urządzeń i wykorzystywanych sprzętów,
kontrolowanie obecności szkodników w lokalu,
kwalifikacje i szkolenie personelu,
kontrolowanie wartości zdrowotnej produktów spożywczych i przestrzeganie zasad higieny.

-Hitlery sanepisoskie! Jo i dum zaopatrzenie w wode! Dyszczówka tyż dobro, możno
myć gary i rynce jednocześnie to im nie pasujo! Karaluch tyż dobry pozywny możno
z petem wymnieszać jako zakunska serwować!? Nie znajo sie na nowoczesny gastronomii!!!

( ͡° ͜ʖ ͡°)
#raportzpanstwasrodka #patostreamy
  • 3