Wpis z mikrobloga

@Springfield: To jest kuhwa śmieszne. Dlaczego akurat przyjazne dla LGBT? Kiedy będą dawać etykietki np.: "przyjazne dla leworęcznych", "przyjazne dla murzynów"? Jako osoba z płaskostopiem chciałbym wiedzieć, że sklep będzie "przyjazny dla osób z płaskostopiem" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dlaczego LGBT są faworyzowani? Czy to nie jest przejaw dyskryminacji innych odmienności?
  • Odpowiedz
myślę, że marginalny. Większość biznesów powstaje w celu takim żeby zarabiać pieniądze, a nie tylko wyczekiwać kogoś z tego słynnego lgbt i go atakować.

@TestoDepot: ale skąd ty możesz wiedzieć jakie problemy spotykają osoby LGBT skoro nie zaliczasz się do takich osób? ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
Większość biznesów powstaje w celu takim żeby zarabiać pieniądze, a nie tylko wyczekiwać kogoś z tego słynnego lgbt i go atakować.

@TestoDepot: Tak, dlatego właściciel nie będzie wylatywał z problemami do osoby z tęczowa torba, ale już jego pracownicy mogą odwalać (a jeżeli taka sytuacja nie trafi do właściciela, to może to trwać). Pomijając jakieś ekskluzywne miejsca to w większości za lada i jako kelnerzy pracują młodzi. Jedni fajni, uśmiechnięci,
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Gwendeith: myślę, że marginalny. Większość biznesów powstaje w celu takim żeby zarabiać pieniądze, a nie tylko wyczekiwać kogoś z tego słynnego lgbt i go atakować.

@TestoDepot: no na wykopie widać jaki marginalny. I oczywiście stwierdza to osoba, której problem raczej nie dotyczy, wbrew temu co mówi ktoś kogo problem dotyczy xD
  • Odpowiedz
@Gwendeith: @TestoDepot: ja np. zawsze jak wchodze kupić yerbę (albo produkty na ramen) to mówie, że jestem niebinarny. Odrazu na twarzach obsługi pojawia sie serdeczny uśmiech, kolejka sie rozchodzi. ALE, czasem mnie obsługa pobije i nie sprzeda towaru. Wtedy wiem, że dany lokal nie jest dla osób LGBTQ. Gdańsk, XXI wiek.
  • Odpowiedz
Jak zaczną robić te rzeczy które wymieniłem, to zaraz znajdzie się sporo osób które będzie to w----i@ło i będą ich atakować.

@wolf13000: mnie w-------a takie typy jak ty ale nie chodze po ulicach i nie nawoluje do nienawisci i nie p------e takich kocopolow w internecie.
  • Odpowiedz
@AgentGRU:

mnie w-------a takie typy jak ty ale nie chodze po ulicach i nie nawoluje do nienawisci i nie p------e takich kocopolow w internecie.

Dziękuje za dobry przykład tego o czym mówiłem. Wystarczyła ta krótka wypowiedź, żebyś już znalazł powód by chwytać za widły i mnie atakować.

Skoro kilka słów starczyło żeby wzbudzić tyle agresji, to można sobie wyobrazić ile niechęci może budzić ktoś, kogo wygląd i zachowanie jest sprzeczne
  • Odpowiedz