Wpis z mikrobloga

Widziałem komentarze że karetka nie zabiera zwłok i mnie też się tak zawsze wydawało to dlaczego zabrali?

@darek-jg: No tak było. Nawet były przypadki, że karetka przyjechała i ktoś umarł to odjeżdżali a potem afera po denat leżął w sklepie przykryty folia przez godizne. A tu biora.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 8
@FalseIdeas: Ratownicy medyczni nie mogą stwierdzić zgonu, musi to zrobić lekarz, ratownicy powinni podjąć się reanimacji po przyjeździe na miejsce zdarzenia.
  • Odpowiedz
@szurszur
@darek-jg
@FalseIdeas
@lakukaracza_
@Mokraszparka
@Reezu juz Wam wyjaśniam jak to wygląda, nie doszukiwałbym się tu jakichkolwiek powiązań na linii ratowników i policjantów. Jak ZRM przyjeżdża na miejsce zdarzenia i rozpoznaje NZK na ulicy to jednym z podstawowych działań jest natychmiastowe przeniesienie akcji do karetki. Jedną z odwracalnych przyczyn zatrzymania krążenia jest hipotermią czyli wychłodzenie ciała, dodatkowo jeśli wiemy, że dookoła są gapie + nagrywają to robimy to że względu na nasz
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@FalseIdeas: ratownicy sami z siebie nie mogą stwierdzić zgōnu. Musi być z nimi Lekarz. Ale ta sprawa ôd początku śmierdziała i tak coś czułem, że będzie przerzucanie się, kto zawinił i zawalił XD
  • Odpowiedz