Wpis z mikrobloga

@npsr: ciemna przestrzeń. Ale po wyłączeniu skryptów w tampermonkey, większość filmików odpala.

Tylko jak ustawić żeby YT center nie działał na wypoku?
@npsr: co masz za dodatki i w ogóle. Większość problemów YT jest z tym, że myli się czy wybrać html czy flash i się wywala na tym. No ale powinien wypluć jakiś komunikat. Jak masz ciemność to chyba wina po Twojej stronie. Sprawdzałeś na innej przeglądarce?
@npsr: raczej tak, ale problemy z chome mam stacjonarce i netbooku ubuntu. Przyzwyczaiłem się, ale nie odpalanie osadzonych filmów mam od niecałych 2 tyg.

Wyłączenie YTC pomogło, a w tym miejscu nie szukał bym problemu bo na osadzonych raczej nie działa.

Na firefox zawsze bez problemów, ale tam siedzi tylko adblock albo nawet nie.

Wiem że chrom to gówno, ale ma dużo ficzerów, których nie ma w FF.
@pasiaty: ok, ale masz tak na stacjonarce z? i na ubunciaku tak samo?

sudo apt-get update

sudo apt-get upgrade

wait

sudi apt-get install chromium

I zobacz co się będzie działo. Poza tym ubunciak ma chyba ff w standardzie, sprawdź też tam ;)
@npsr: netbook mam na ubuntu, tam jestem przyzwyczajnony do problemów.

Stacjonarny to co vista, wiem że problem był od YTC, po którejś aktualizacji.

Na netbooku będę teraz stawiał Chrunchbang, radzi sobie z yt w 720 to znaczy że będzie git.
@pasiaty: dobra, ale problemy masz tylko na parasystemie vista, czy na ubuntu też?:P

YtC miał problemy akurat dość krótki moment ;) Poza tym nie zostawiał w ciemności bez informacji (błędu) ;)
@pasiaty: Problem to Ty masz z tym, że jeśli już nawet musisz używać win, to na prawdę ... vista? Jeden z większych niewypałów i tak kiepskiej firmy?:P