Wpis z mikrobloga

@Kempes: wg ciebie jaki styl życia ma promować? Siedzenie przed kompem i walenie do ekranu? Czy może promować ma związki gejów? Przecież oczywistym jest, że najlepszym dla społeczeństwa jest normalna rodzina, z dziećmi, ojcem i matką.
@ethics: Pod warunkiem ze są normalną rodziną a nie zgraja tylko kombinującą jak coś dostac za darmo. Zreszta niech się zajmie sobą bo sam jest najmniej przydatny „normalnemu społeczeństwu”
Pod warunkiem ze są normalną rodziną a nie zgraja tylko kombinującą jak coś dostac za darmo. Zreszta niech się zajmie sobą bo sam jest najmniej przydatny „normalnemu społeczeństwu”

@kubson93: jad wychodzi już wam uszami. Jakby nie patrzeć jest bardzo potrzebny skoro połowa Polski wybrała go na naczelnika państwa. Ilu ludzi wybrało ciebie? Chociaż jedna by na ciebie zagłosowała? Więc kto jest mniej przydatny?
@ethics: Oczywiście, że nikt nikogo nie zmusza. Odniosłem się raczej do kwestii "mówić jak żyć, kogo kochać". Jeśli uważasz, że wartościowanie ludzi na podstawie tego jak żyją, kogo kochają nie ma obecnie miejsca no to cóż ja mogę powiedzieć, chyba tylko, że zazdroszczę optymizmu i spojrzenia na świat.
@ethics Włażenie z butami do łóżek innych ludzi to jest to lubicie najbardziej. A jak już do czegoś dochodzi, to sami nie potraficie przestrzegać swoich zasad, typowy konserwatyzm ( ͡º ͜ʖ͡º)
I nie, ponad połowa Polaków nie wybrała na naczelnika państwa Kaczyńskiego ( )
@akwen111 No nie są aż tak bardzo skazani na nędzę, że wedlugo GUSu liczba osób żyjących żyjących w ubistwie wzrosła w ostatnich latach zamiast zmaleć ( ) "Odsetek osób skrajnie ubogich wzrósł w 2020 roku do 5,2 proc. z ok. 4,2 proc. w 2019 roku, podał Główny Urząd Statystyczny. Oznacza to, że w ubiegłym roku przybyło ponad 370 tys. takich osób i jest ich w Polsce
@akwen111: No to super, ale kosztem ludzi, którym są te pieniądze zabierane, a którzy nie chcą mieć dzieci/jeszcze nie mają. Ja bym chętnie pomógł biednym, ale nie w taki sposób, żebym to ja z powodu tej pomocy miał być biedny, no bez przesady chyba. No i jest yo "pomoc" przymusowa. No i jak zauważył @Kempes, wielu ludzi po prostu nie potrzebuje tych pieniędzy, a dostają. Z resztą, jak ktoś chce
@akwen111: Ale co i komu ulży jak starzy nie mieli hajsu na koniec miesiąca? Myślisz, że teraz mają skoro nigdy pieniędzmi nie gospodarowali? Że 500+ na kaszojada to jest bogactwo? To nawet nie jest granica przeżycia teraz. Ten hajs przewalą na alkohol, make up, telewizory, samochody a na chacie bieda będzie jak była