Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Chyba trzeba konczyc zwiazek... Jestem z dziewczyna 2 lata, jako osoba no to jest w porzadku, dobra dziewczyna, pracuje, w miare niezle zarabia (wyzsze wyksztalcenie, lektor niemieckiego w prywatnej szkole), ALE nie moge juz wytrzymac jej stylu zycia, a wlasciwie jego braku. Ona nie ma zadnych zainteresowan, do tego wiedza o swiecie bliska zeru i zero checi zmiany tego. Scrollowanie facebooka i instagrama to jedyne co robi na co dzien. Nie to ze ja jestem jakas fabryka wygrywu i omnibus, ale cokolwiek nie robimy razem to ja proponuje i organizuje - wycieczki, wyjscia gdzies, atrakcje, aktywnosci. Mowie jej ze jedziemy tu i tu, pomoz mi, moze cos znajdziesz fajnego do zobaczenia na miejscu, co ja przeocze to oczywiscie nic z tego. Sam lubie cwiczyc, bardzo ciekawi mnie swiat, lubie czytac historie roznych krajow, rozwijac sie w roznych kierunkach, pracuje w zawodzie jako inzynier i rozkrecam w ramach hobby (stare auta) dzialalnosc gospodarcza. Oprocz zadnego hobby dochodzi brak wiedzy o otaczajacym ja swiecie. Kojarzycie matura to bzdura? Przed poznaniem jej myslalem ze ludzie co tam wystepuja to fejk, a jednak, mozna zyc w XXI wieku i myslec ze Polska wygrala powstanie warszawskie. Nie jest w stanie wymienic krajow z ktorymi graniczy Polska. Przykre jest dla mnie to, ze ja nie moge z nia za bardzo o czym rozmawiac, tzn o czyms ambitniejszym. Nieraz ja zachecalem do znalezienia wspolnego hobby, zeby to bylo cokolwiek, ale niestety, moje propozycje przegrywaja ze scrollowaniem facebooka. Kupilem sobie rower, oczywiscie glupota, bo po co. Trzymam diete - po co liczysz te kalorie xD. Oczywiscie duzo juz gada o tym ze chce miec dzieci. W sumie sie jej nie dziwie, dziecko to faktycznie cos by wprowadzilo do jej zycia i mialaby zajecie, ja natomiast jestem #childfree . Ponadto mam branie u lasek, nie zdradzilem jej i bym tego nie zrobil, ale zle mi z tym, ze bedac z nia i jak gapi sie w ten telefon to mysle o innych dupach. nie mieszkamy razem, ale po tym jak ciezko mi z nia wytrzymac po 3-4 dni w tygodniu to juz widze te mieszkanie razem. Ech, to sie wyzalilem...

#zwiazki #logikarozowychpaskow

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #610bbdbe6513ce000a3ad829
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
  • 53
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: byłem w takiej sytuacji i skończyłem związek (3 letni). Obecnie jestem z kimś kto ma ciekawszą pracę, tańczy, ćwiczy, interesuje się podróżami (wraz ze mną je organizuje). Ogólnie przeciwieństwo tego co piszesz.

Czas na zmiany kolego.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Możliwe, że jest uzależniona od social mediów/ekranu. To nie jest z mojej strony usprawiedliwienie, tylko zwrócenie uwagi, że problem może być poważniejszy, bo to nałóg jak każdy inny i trzeba cieżkiej pracy, żeby go zwalczyć.

Ja sobie nie wyobrażam być z kimś, kto nie imponuje mi intelektem i bystrością, to jest dla mnie kryterium numer jeden. Lubię być wśród ludzi mądrzejszych od siebie. Więc jeżeli już teraz Ci to
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: powiem ci, że to nie wygląda tak pięknie, że każda nowa którą spotkasz będzie miała zainteresowanie i będzie super. Masa lasek nie ma zainteresowań i nic nie poradzisz, możliwe, że trafisz na kolejną. Po pierwsze to szukanie było zaczynać od ludzi w kręgu twojego zainteresowania, a nie znalazłeś ją i myślisz, że będzie fajnie.
Znajdź sobie zainteresowania i działaj w nich prężnie, może podłapie, może nie, może okaże się
  • Odpowiedz
DestrukcyjnyMurzyn: Byłem w takiej samej sytuacji i po prawie 3 latach zostawiłem dziewczynę. Pomijając to co u ciebie była świetną osobą, bardzo dużo nas łączyło, ale miałem już dość tego, że na prykład narzekała na słaba pracę, ale jednocześnie zamiast czegoś się nauczyć, zdobyc nowe kwalifikacje certyfikaty ona tylko niczym Ferdek Kiepski przejrzała portale z pracą "nie ma pracy dla ludzi z moimi kwalifikacjami" i cyk powrót to kręcenia gównoburz na
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Możliwe, że jest uzależniona od social mediów/ekranu. To nie jest z mojej strony usprawiedliwienie, tylko zwrócenie uwagi, że problem może być poważniejszy, bo to nałóg jak każdy inny i trzeba cieżkiej pracy, żeby go zwalczyć.

@BarkaMleczna: Obawiam sie ze brak ambicji przede wszystkim. Ja tez czesto lapie sie na przewijaniu wykopu, ale zauwazam problem, staram sie mu przeciwdzialac i mam ambicje zyciowe poza tym.
  • Odpowiedz
DestrukcyjnyMurzyn: @purystkaod6bolesci: wyobraź sobie, że dla przeciętnego faceta znalezienie kobiety nie jest tak proste jak dla was zaczecie nowego zwiazku... Długo biłem sie z myslami, zeby ja zostawić, ale też wiedziałem, że wtedy na 99% czeka mnie samotność (nie myliłem się) i wiekszosc czasu z tych 3 lat byłem z nią tylko z desperacji. Obecnie od ponad roku jestem sam, nie zanosi sie na zmianę (te słynne zero par
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Może po prostu taka kobieta jest typem domatora? Nie lubi nigdzie wychodzić ale jednocześnie nie chce zranić drugiej osoby odmawiając za każdym razem propozycje wyjścia gdzieś. Według mnie błąd przy etapie poznawania się bo i w domu można znaleźć wiele wspólnych zajęć i są takie związki które rzadko gdziekolwiek wychodzą.
A co do braków wiedzy to raczej zazwyczaj tak jest, sam jak pytałem dziewczyny jak może czegoś oczywistego nie
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: W związku obie osoby powinny czuć się komfortowo ze sobą. Jeśli Ty nie czujesz się z nią dobrze, to pierwszym krokiem byłaby szczera rozmowa o tym, co Cię trapi i znalezienie rozwiązania. Jeśli z rozmowy nic nie wyniknie, a Ty wciąż będziesz się czuć niewygodnie w związku, to na Twoim miejscu zerwałbym.
Mówi Ci to Miras bez dziewczyny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@fenixs: moja ex mowila podobnie, nie bez powodu jest teraz ex xd
Ba, nawet probowalem jej zaimponowac, mowiac co wiem, albo jak to wyglada z roznych perspektyw to mowila
- nie obchodzi mnie to, nie mow mi o tym
xd
  • Odpowiedz