Wpis z mikrobloga

@Wiskoler_double: wyjadę do : Grecji, Chorwacji, czy nawet Hiszpani..

a wasze brudne, "pensjonaty" zamkną się. i dobrze. pora wziasc się do roboty.
"co roku dokładam do biznesu" yea rajt
  • Odpowiedz
no debile, nie wiedzą że baltyk t9 perła światowej turystyki i m9zna tu pompować ceny do oporu i nawet jak nie chcesz to musisz tam pojechać

@Leniek: za pobyt nad tym osranym bałtykiem to powinni dopłacać.
  • Odpowiedz
@Megasuper: ostatnio byłem w podmorskiej miejscowości w celach nieturystycznych tak jak jest napisane na 3-4 dni i jadąc samemu wziąłem pensjonat, bo był najtańszy, a chciałem przenocować jak najtańszym kosztem, ale jadąc rekreacyjnie z dziewczyną tam bym jej nie zabrał tylko wziąłbym coś lepszego z airbnb, żeby miejsce pobytu też było atrakcyjne, więc jest tak jak piszesz.
Dodatkowo nawet jakbym jechał sam, ale gdybym nastawiał się że na miejscu chciałbym
  • Odpowiedz
@Megasuper: Ciekawe kiedy do ludzi dotrze, że taniej polecieć do Turcji czy Hiszpanii na wakacje all inclusive, niż np do Łeby. Uroki Łeby są dodatkowo takie, że psy srają na plaży (chociaż po drugiej stronie jest dedykowana plaża dla zwierzaków) i mamy Januszy z petem i browarem w łapie.
  • Odpowiedz
@Megasuper: "pokrycie wszystkich kosztów" należy czytać jako "zarabiamy w trzy miesiące tyle, że starcza nam na dostatnie życie przez cały rok". Jakich kurna kosztów, jak tam wiekszość Januszy w latach 90 jeszcze się pobudowała i nie inwestowała wiele, bo standard właśnie góra lata 2000, a że się konsument zrobił bardziej wymagający to cóż.
  • Odpowiedz
Właściciele "pensjonatów" narzekają bo ludzie wolą wynająć apartament niż pokój z lat 90 xD Cieszy mnie to bardzo

@Megasuper: ja wolę nie jechać nad Bałtyk, wytrwałem już w tym postanowieniu jakieś 10 lat i mam nadzieję, że do śmierci nie zobaczę tego skansenu.
  • Odpowiedz
@Megasuper: @Wiskoler_double @Plamka84 Nie chcesz, nie jedziesz, nie wynajmujesz itd.
Co ci do tego że ktoś chce? Powinny być usługi dla różnych ludzi, jeden chce to, drugi tamto.
Jaki jest powód radości że dany rodzaj usług zniknie? Zwykłe bóldupienie, najniższy rodzaj zawiści.( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Wiskoler_double: to się noclegownie jak ta z artykułu znowu otworzą. Myślisz że oni zrównają z ziemią te budynki? Że pokój z starym łóżkiem z olx to technologia kosmiczna gdzie inwestycja trwa 5 lat zanim się otworzy?
  • Odpowiedz
  • 0
@Megasuper ostatnio jako monter zakładałem internet właśnie takiej pani co urządza "apartamenty" na wynajem krótkoterminowy. Kupują cały pion mieszkań i robią od szablonu wszystko (tylko na parterze była dodatkowo sauna xD) montowałem w 2 mieszkaniach, a mówi że ma jeszcze kilka i kilka jeszcze będzie urządzać.

Region średnio turystyczny, ale na prawdę ładny, i sporo jest z Wojewódzkiego którzy przyjeżdżają odpocząć
  • Odpowiedz
@Megasuper o polak znów się cieszy z zysku ogromnych spółek i z upadku szarego bliźniego i tak w każdej #!$%@? branży od stu lat xd nic się nie zmienia w tym kraju
  • Odpowiedz
@Megasuper: No ceny tych pokoi z PRLu dawno odleciały, w tamtym roku na ostatnią chwilę szukałem noclegu na weekend bo pogoda spoko a nad morze mega daleko nie mam to za pokój ze wspólną łazienką krzyknęli 300 zł xd
  • Odpowiedz