Wpis z mikrobloga

Mirki mam problem z szafą #pax z #ikea z drzwiami przesuwnymi :v

Dolna prowadnica przylega na tyle głęboko do szafy, że boki szafy w nią wchodza i całkowicie uniemożliwiają przesunięcie tego dolnego chwytaka pomiędzy jednym korpusem szafy a drugim.
Pokażę na zdjęciach w komentarzach o co mi chodzi.

Pic rel element który się blokuje

#pomocy #remontujzwykopem #szafa
Barcol - Mirki mam problem z szafą #pax z #ikea z drzwiami przesuwnymi :v

Dolna pr...

źródło: comment_1628074872idiAU6OreXqd02xY3Yz2FH.jpg

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Barcol: oo panie, tyle ile ja spędziłem na dopasowaniu tych drzwi i zakładaniu ich na PAXA... Spróbuj pędzelkiem i olejem roślinnym przesmarować delikatnie według starej zasady - jak się popieści, to się zmieści
  • Odpowiedz
Próbowałem drzwiami trzaskać to po prostu zdarłem okleine z tych boków szafy :v
A nie mogę odsunąć listwy bardziej do pokoju bo po pierwsze primo drzwi mi będą odstawać, a po drugie primo to włąśnie tutaj były na nie dziury przygotowane.
  • Odpowiedz
@promile: No tylko że tam naprawdę nie ma miejsca, nawet jakbym smaru nałożył, to każdorazowe otwieranie i zamykanie drzwi musiałoby się wiązać z całkiem mocnym uderzeniem nimi ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Rozważam po prostu obcięcie tego co wystaje jakimś multitoolem, ale chyba nie tak powinno to działać...
  • Odpowiedz
@Barcol: pokaż zdjęcie. Trzy paxy skladałem i nie było problemu.
Raczej coś nie tak odwróciłeś, pomyliłeś górną szynę z dolną albo jakiś problem tego typu.
  • Odpowiedz
@KeepCalm: tak podejrzewam że to raczej nie wada projektu tylko mój błąd :D
Szyny górna i dolna były całkiem inne, więc tutaj raczej sie nie pomyliłem. Dostępu do zdjęć teraz nie mam, jak będę na miejscu to porobię.

Co wydaje mi podejrzane to fakt że te "boki szafy" zaznaczone na zdjęciu numer 2 wystają dosyć bardzo w stronę pokoju względem powierzchni dolnych półek, ale skręciłem 4 korpusy PAXa i we
Barcol - @KeepCalm: tak podejrzewam że to raczej nie wada projektu tylko mój błąd :D
...

źródło: comment_1628076010RegmgLE3iWoDRKSEiQ5zgC.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Barcol: na 90% sytuacja jak na tym ostatnim obrazku. Mega ciężko wpasować się w ten rowek, prawie za każdym razem wchodzi właśnie tam głębiej
  • Odpowiedz
Nie wytrzymie znowu obróciło.

Zgadza się, nie trafiłem w rowek!

Dziękuję wszystkim za pomoc ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz