Aktywne Wpisy
Alzena +43
Kilka pytań do osób na #neet.
Zakładam że nje wszyscy którzy nie pracują są na rencie (która i tak jest śmiesznie niska), więc z czego wy sie właściwie utrzymujecie? Życie to są naprawdę duże koszta, nie ma opcji przeżyć z jakiegoś zasiłku.
I drugie pytanie - zakładam że ludzie którzy nie pracują dłuższy czas są zarejestrowani w urzędzie pracy (żeby mieć ubezpieczenie). Jak ja byłam w UP to co
Zakładam że nje wszyscy którzy nie pracują są na rencie (która i tak jest śmiesznie niska), więc z czego wy sie właściwie utrzymujecie? Życie to są naprawdę duże koszta, nie ma opcji przeżyć z jakiegoś zasiłku.
I drugie pytanie - zakładam że ludzie którzy nie pracują dłuższy czas są zarejestrowani w urzędzie pracy (żeby mieć ubezpieczenie). Jak ja byłam w UP to co
WielkiNos +339
Juleczki chcą żeby im płacić za malowanie się do roboty.
#bekaztwitterowychjulek #p0lka #logikarozowychpaskow
#bekaztwitterowychjulek #p0lka #logikarozowychpaskow
# ==============================================================================================
Jak pewnie wspominałem, nie lubię frameworków ui. Są sprzeczne z moim przerośniętym poczuciem, że nic nie smakuje, jeśli nie zrobi się tego samemu, no ale to prywatne uchybienia. Próbowałem się wyleczyć.
Próbowałem Bootstrapa i Foundation, żeby nie było. Właśnie przesiedziałem całą noc nad: http://semantic-ui.com
Spodobał mi się wizualnie, ale przede wszystkim przez fajne podejście. No właśnie. Tak mi się wydawało.
1. Nie, nie można używać mixinów, bo ich prostu niema. Trzeba dodawać klasy w html. Owszem, jest możliwość nie wychodzenia z less, pod warunkiem, że do każdego elementu doda się całą masę klas (bo mixinami nazwać nie można).
2. Oczywiście responsywne jak cholera. Grid nie zmienia układu, tylko się zwęża. Lubię pisać @media ale chyba nie taka była idea używania ułatwiacza.
3. Żadnej typografi ... przepraszam są nagłówki, ale czy serio do każdego h trzeba dodawać klasy ui header? Próba pisania translatora skończyła się rezygnacją z powodu braku sensu.
4. Dobra, nie czepiam się, że niema slidera i paru innych. Młody, można wybaczyć. Zastanawiam się tylko po kiego do niektórych elementów tutaj js, skoro do takich bajerów jak transitions styka spokojnie css3. No ew. js dla mniej ogarniętych przeglądarek.
5. Acha. Menu też z rwd niema nic wspólnego.
Trzeba przyznać, że niezłe gówno. Śliczne, ale jednak gówno. Tak na prawdę największy problem leży w punkcie pierwszym. Strasznie mizerne wykorzystanie możliwości less.
myślę, że te frameworki mają sens dopiero wedy, kiedy naprawdę dobrze już potrafisz się nimi posługiwać
Z foundation miałem przyjemność przy RoR, na bootstrapie zrobiłem jeden projekt - foundation spoko, bootstrap do kitu :P
Semantic ui właśnie spodobał mi się przez to, że właściwie jest zbiorem niezależnych plików - bierzesz to, co potrzebujesz. No tylko, że kod to
--watch
, więc to nie jest problemem.