Wpis z mikrobloga

@noctem_corvus ważne, może i najważniejsze, ale i tak dzieciak w grupie swoich rówieśników, którym często chce się przypodobać może ulec i wziąć taka tabletkę. I tu właśnie jest potrzebna ta edukacja. Sam mam kolegę, który w Holandii połknął jedną i po 10 minutach zniesmaczony że nie działa, połkną drugą. Było z nim nie ciekawie.
  • Odpowiedz
@Kardamon_Mielony: Chcącemu nie dzieje się krzywda, jak mawiają. Skoro jest na tyle głupi by brać - powinien liczyć się z konsekwencjami. Za edukacje w temacie ćpania odpowiedzialność powinni brać rodzice, opiekunowie małolatów. nie anonimowy chłopak z internetu. Bo treści jakie prezentuje w dużej części mogą przynieść efekt odwroty od zamierzonego. Wielu broni Mysłosława za dobre chęci - bo chce edukować, pokazywać, objaśniać narkotykowy półświatek. W moim przekonaniu kolega "ugrzecznia" temat
  • Odpowiedz
Co dobrego widzisz w popularyzacji ćpania?

@noctem_corvus: Typowy polski pedagog. Edukacja o narkotykach w Polsce kompletnie leży - zero zastanowienia, próby szukania przyczyn, objaśnienia, myślenia przyczynowo-skutkowego na poziomie wyższym niż "narkotyki cię #!$%@? zmiotą z planszy #!$%@?". Właściwie, to w tym kraju "edukacja" o narkotykach, jak to wcześniej nazwałem, nie istnieje, bo zajmują się tym osoby takie jak ty - edukację zastąpiło strasznie głupie kompletne demonizowanie, które prowadzi do odwrotnych
  • Odpowiedz
@RoHunter: Nie jestem żadnym pedagogiem. Nawet własnych dzieci nie mam. Wiem za to, czym jest to gówno w każdej postaci i do czego prowadzi. Edukacja i uświadamianie w temacie narkotyków w Polsce leży i kwiczy czego przykładem jest właśnie zyskujący popularność kanał "wiem co ćpiem", albo (by nie szukać daleko) cały tag #narkotykizawszespoko i wpisy na nim.
  • Odpowiedz
Nie jestem żadnym pedagogiem.

@noctem_corvus: Nie miałem na myśli tego, że jesteś. Nie miałem żadnych większych podstaw do takiego stwierdzenia. Nie odczytuj wszystkiego dosłownie i łap kontekst. Masz taki sam sposób myślenia.

Wiem za to, czym jest to gówno w każdej postaci i do czego
  • Odpowiedz
@RoHunter: W całości się zgadzam, że uświadamianie ludzi, szczególnie ludzi młodych w temacie narkotyków powinno się w Polsce zmienić. Nie uważam jednak, że sposób w jaki robi to Mestosław jest odpowiedni. Sam fakt pojawienia się takiego kanału, który uchodzi za edukacyjny daje jasny obraz patologii jaka istnieje w naszym kraju. Rozumiem dobre chęci samego twórcy, nie winię go za to, że próbuje wypełnić niszę wiedzy o narkotykach w świadomości społecznej.
  • Odpowiedz