Aktywne Wpisy
wolny_kot +449
Pamiętacie protesty rolników? A więc czas zapłaty nadchodzi:
To co widzicie na zdjęciu (z netu) to kombajn zbożowy - zwróćcie uwagę na ten element z przodu - to tzw. HEDER. Zapamiętajcie miastowi tę nazwę - za poruszanie się po drodze publicznej z zapiętym HEDEREM mandat wynosi 5 tys. zł.
Dzwońcie na Policję - niech wieśniaki płacą.
To co widzicie na zdjęciu (z netu) to kombajn zbożowy - zwróćcie uwagę na ten element z przodu - to tzw. HEDER. Zapamiętajcie miastowi tę nazwę - za poruszanie się po drodze publicznej z zapiętym HEDEREM mandat wynosi 5 tys. zł.
Dzwońcie na Policję - niech wieśniaki płacą.
A za komfort się płaci.
W tym przypadku jedyne 1000 zł za sztukę.
To urządzenie zostało opracowane przez pana, który określa się mianem "SUBIEKTYWNEGO inżyniera akustycznego". Piękny sposób na to, żeby powiedzieć: Jeśli inni inżynierowie mówią, że moje wynalazki to stek bzdur, to pewnie dlatego że oni są inżynierami obiektywnymi. Ja jestem inżynierem subiektywnym, zaufaj mi!
Według pana subiektywnego inżyniera, nieużywane porty lan stanowią źródło szumów. A tam szumów, hałasu! RLT-1 jest wykonany ze stopu aluminium lotniczego, w środku znajdują się dwa "naturalne rezonatory kwarcowe", cokolwiek to znaczy. Dzięki swojej sztywności i kwarcowemu mambo-dżambo, Lan Terminator ma zapewniać "wysoki efekt tłumienia drgań".
Rozumiecie? Nieużywane porty szumią, bo kurde nie wiem. Drgania? Dlatego wstaw nasz sztywny bolec do portu i przestanie drgać! Inżynieria subiektywna.
Według subiektywnego inżyniera (Jezu, jak mi się podoba to stwierdzenie xD), wetknięcie tego bolca w dowolne gniazdo dowolnego urządzenia skutkuje "wyeliminowaniem rozmycia gęstości energii i lokalizacji obrazu dźwiękowego".
Zawsze bawią mnie tłumaczenia w opisie takich produktów. Nikt nie ma pojęcia co autor miał na myśli, więc zwyczajnie zostawia się to, co wypluł translator i elo, można słuchać Dire Straits z DSD. Powyższy cytat pochodzi ze strony polskiego sklepu który oferuje tego terminatora. Dalej jest tylko ciekawiej. Dowiadujemy się na przykład, że muzykę robi się w fabrykach:
Ja wiem, teraz wszystko brzmi tak samo, ale czy musimy pisać o studiach aż tak wulgarnie? I czy jeśli wspominają o danych binarnych, to zakładają również wykorzystanie cyfrowych danych niebinarnych. Czyli jakich? Tekstowych?
But there's more!
Po przeczytaniu opisu tego urządzenia, można dojść do wniosku, że jeśli masz niezatkany port w routerze, to drgania w nim generowane wytworzą nieprawdziwe informacje transportowane w postaci cyfrowych danych niebinarnych i zamiast Dire Straits możesz przypadkiem odtworzyć nowy album Pezeta, taki co to go jeszcze nie nagrali. Albo zamiast wersji studyjnej masz koncertową.
Podoba mi się ta inżynieria subiektywna.
#tonskladowy - autorski tag o #audiovoodoo
@Roszp: już wiem dlaczego spotifaj mi cały czas polski hiphop wciska, daj mnie zatyczki do routera ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Roszp: audiozjeby już dawno rozkminili ze istnieje coś takiego jak wieloświat postulowany przez Everetta
@Roszp:
Pewnie wiatr w nich gwiżdże, więc trzeba zatkać ;)
o jak parskłem z rana xD
@Roszp: to ty nie słyszałeś o "cyfrowych danych niebinarnych"?! Tzw. Subiektywnych cyfrowych danych? Mòj wujek, subiektywny informatyk o tym mówi cały czas.
No ale ze tego się w praktyce prawie nie używa, to co innego ;)