Wpis z mikrobloga

Mireczki będę potrzebował pełnego AGD do domu. Przez 5 lat pewnie dużo na rynku się zmieniło dlatego potrzebuje Waszych opinii jako użytkowników o danych firmach.

Lodówka - Samsung?
Pralka - Samsung, Gorenje, LG?
Zmywarka - Bosch?
Piekarnik - Amica??? Mam obecnie tani model za 900zl słabo piecze. Samsung?
Mikrofala do zabudowy - Amica, Samsung?

Serdecznie proszę o Wasze opinie o tych produktach danych firm, ewentualnie swoje propozycje ;) Dzięki! #agd #mieszkanie
  • 16
  • Odpowiedz
@Dudek89:

Pralka, warto zwrócić uwagę na:
- demontowalne łożysko (obniża to koszt serwisu)
- rozkręcalny bęben (też obniża to koszt serwisu)
- silnik inwerterowy (bo mają dłuższą żywotność,
  • Odpowiedz
  • 0
@Noniusz: Wydaje się, ze czasy są dłuższe niż powinny być, jakby dawał mniejsza temperaturę niż zadana. Od początku tak było. Żona za czasów panieńskich tez miała Amice i jej znowu dobrze działał. Może tylko model.

@ZiobroTyKutwo: Tak pwnie będzie ze większość pójdzie Samsunga, ale podpytuje bo ciekaw jestem różnych opinii :D
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@GaiusBaltar: Funkcja grilla w mikrofali to nieporozumienie. Już lepiej i szybciej z funkcji grillowana w piekarniku skorzystać.

@Dudek89: przecież modeli danych firm jest kilkadziesiąt i są bardziej lub mniej udane.
O lodówce Samsunga napiszę tyle - gównopowłoka zewnętrzna inox która nawet od szmatki się rysuje, żadnych sterowników i innych wymysłów w drzwiach, projektanta wysuwania półek powiesić za jaja
  • Odpowiedz
@Dudek89: Co głowa to opinia, kolega wyżej poleca Beko, ja bym zmywarki Beko na pewno nie kupił bo się naczytałem samych najgorszych opinii.

Inna sprawa, że muszę mieć pralkę i suszarkę typu slim, a tu już Beko ma największy wybór.
Inaczej, napiszę, co dla siebie na dzień dzisiejszy wybieram bo też kupuję całe AGD do mieszkania:
Lodówka do zabudowy - Whirlpool WHC20 T352 - najcichsza z dostępnych na rynku, tylko 32 dB. Jest to dla mnie istotne bo mam aneks
zmywarka - Siemens iQ300 SN63HX60CE - najtańszy model z metalowym dnem i oddzielną szufladą
  • Odpowiedz
Funkcja grilla w mikrofali to nieporozumienie. Już lepiej i szybciej z funkcji grillowana w piekarniku skorzystać.

@kibiklops: Nie mam niestety czegoś takiego w piekarniku, i nie będę go teraz zmieniał. Czekanie na rozgrzanie się mojego piekarnika aby coś podgrilować to ~15 minut. W tym czasie podgriluję coś w mikrofali, zdążę zjeść i posprzątać po sobie.
  • Odpowiedz
@Drmscape2: Na górze jest grzałka, i do tego podstawka, która pozwala podnieść talerz tuż pod tą grzałkę. Opieka to w dokładnie taki sam sposób jak toster, ale tylko od góry. Nie jest to idealne rozwiązanie, ale np. do odgrzania pizzy czy jakiegoś makaronu w sosie serowym się spisuje dobrze.
  • Odpowiedz
  • 0
@Drmscape2: @GaiusBaltar: tez mam takiego grilla w obecnej mikrofali Samsunga. Wrzucić kanapkę z serem żeby się roztopił w 5min spoko sprawa ;).

Ja suszarkę tez mam Beko ;) wlasnie ze względu na Slima i będę ją zabierał ze sobą bo łazienka nowa będzie dalej Slima wymagała. Pralkę mam teraz Samsunga Slim i funkcjonalnie jest ok, ale wkurzyłem się bo na przednim panelu farba podchodziła, czytałem w necie, ze
  • Odpowiedz
Co do piekarnika tutaj chciałem trochę zaoszczędzić i tak w 1600-1700zl się wyrobić. Amice i Beko z pyroliza idzie widzę kupić, lub DualCoock od Samsunga.

@Dudek89: No bez tych bajerów z parą, to rzeczywiście można taniej z pyrolizą.
  • Odpowiedz
@Dudek89: ogólnie to szukając sprzętów po samej marce, to tak jakbyś pytał jakiego koloru samochód jest najlepszy. Każda marka ma swoje lepsze/gorsze serie, pewnie dziesiątki modeli, a i tak możesz dobrze/źle trafić ( ͡° ͜ʖ ͡°) Bierz to na co Cię stać i spełnia wymagania ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
  • 0
@frow: Zgodzę się z Tobą ;) bardziej mi chodzi o coś w stylu „mam lodówkę Samsunga u mnie tez wgniatają się drzwi”. „Ja i 3 kolegów mieliśmy Amice i słaba pralka”. Bo co do modelów to można kupić ten sam model i jednemu się będzie psuł co 3 msc a drugiemu 30 lat działał.
  • Odpowiedz