Aktywne Wpisy
wilkCaly +84
No cześć Mirki, mam sąsiadów Azjatów i zaraz mnie coś strzeli. Zwracałem im już uwagę że motorycznie zaśmiecają korytarz ale jak krew w piach. Jak dzwoni do nich ochrona to nie otwierają. Cała klatka jednak jak na załączonym obrazku. Stoją rowery, buty, wózki, zabawki.... Myślałem nawet żeby im nasrać do tych butów ale pomyślałem, że zapytam was o jakieś rady... Co z tym zrobić?
#deweloperka #wynajem #mieszkanie
#deweloperka #wynajem #mieszkanie
kimunyest95 +28
Lodówka - Samsung?
Pralka - Samsung, Gorenje, LG?
Zmywarka - Bosch?
Piekarnik - Amica??? Mam obecnie tani model za 900zl słabo piecze. Samsung?
Mikrofala do zabudowy - Amica, Samsung?
Serdecznie proszę o Wasze opinie o tych produktach danych firm, ewentualnie swoje propozycje ;) Dzięki! #agd #mieszkanie
Pralka, warto zwrócić uwagę na:
- demontowalne łożysko (obniża to koszt serwisu)
- rozkręcalny bęben (też obniża to koszt serwisu)
- silnik inwerterowy (bo mają dłuższą żywotność,
@ZiobroTyKutwo: Tak pwnie będzie ze większość pójdzie Samsunga, ale podpytuje bo ciekaw jestem różnych opinii :D
@Dudek89: przecież modeli danych firm jest kilkadziesiąt i są bardziej lub mniej udane.
O lodówce Samsunga napiszę tyle - gównopowłoka zewnętrzna inox która nawet od szmatki się rysuje, żadnych sterowników i innych wymysłów w drzwiach, projektanta wysuwania półek powiesić za jaja
Inna sprawa, że muszę mieć pralkę i suszarkę typu slim, a tu już Beko ma największy wybór.
Inaczej, napiszę, co dla siebie na dzień dzisiejszy wybieram bo też kupuję całe AGD do mieszkania:
Lodówka do zabudowy - Whirlpool WHC20 T352 - najcichsza z dostępnych na rynku, tylko 32 dB. Jest to dla mnie istotne bo mam aneks
zmywarka - Siemens iQ300 SN63HX60CE - najtańszy model z metalowym dnem i oddzielną szufladą
@kibiklops: Nie mam niestety czegoś takiego w piekarniku, i nie będę go teraz zmieniał. Czekanie na rozgrzanie się mojego piekarnika aby coś podgrilować to ~15 minut. W tym czasie podgriluję coś w mikrofali, zdążę zjeść i posprzątać po sobie.
Ja suszarkę tez mam Beko ;) wlasnie ze względu na Slima i będę ją zabierał ze sobą bo łazienka nowa będzie dalej Slima wymagała. Pralkę mam teraz Samsunga Slim i funkcjonalnie jest ok, ale wkurzyłem się bo na przednim panelu farba podchodziła, czytałem w necie, ze
@Dudek89: No bez tych bajerów z parą, to rzeczywiście można taniej z pyrolizą.