Wpis z mikrobloga

Siostra się na mnie obraziła bo byłem w odwiedzinach u niej i sasiadka ciapatka w burce przyszła z synem bo chciał pograć z siostrzeńcem w piłkę ja byłem w salonie. I tamta kobieta około 30l mnie widziała i nawet ręką nie pomachała.
A siostra do mnie mówi żebym wyszedł i się przywitał a ja odpowiedziałem że nie będę się witał pierwszy bo ona nie traktuje europejskiej kultury i wnosi swoje zwyczaje z ichniejszego chlewu obranego do kraju w którym to jest niemile widziane.

Jak to babie nie przetłumaczysz ze jak ona by pojechała do arabów to strój bikini np na plażę to jest w najlepszym wypadku nie na miejscu w wielu Arabskich krajach.
I kobiety z Europy szanują tamte reguły. I zasłaniają się i nawet burki zakładają.
Więc albo są konsekwentni albo niech darują sobie ta obłudę.

Ja również będąc u arabów nie jadłem lewa ręka mimo bycia mańkutem.

Wariant Chimar miała na glowie

#uk
Pobierz adamsowaanon - Siostra się na mnie obraziła bo byłem w odwiedzinach u niej i sasiadka...
źródło: comment_1626879866lIr5ixv9TUQFsq7SW7MvpF.jpg
  • 47
@adamsowaanon:

Dlaczego redukujesz tą kobietę do przejawu ekspansywności islamu?
Może ona wcale nie ma nic przeciwko kobietom w bikini w Arabii Saudyjskiej? Może skrycie chciałaby,by takie coś było możliwe w krajach muzułmańskich?

To jest w pierwszej kolejności człowiek, który jest warty poznania i zrozumienia, a nie uosobienie jakiejś religii. Z takim nastawieniem jak twoje ludzie nienawidziliby się zanim by się poznali. Drogą donikąd. Więcej humanizmu, mniej ksenofobii, mireczku.
Ona naprawdę nie