Wpis z mikrobloga

@stormkiss: Na mnie już tam ze dwa razy wymuszali (zapewne jechali na pamięć). Miałbym już kolizję, gdybym mając w pamięci zmianę pierwszeństwa, dodatkowo nie zwalniał i nie uważał ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
pan/pani w zoltym zaplaci to sie nauczy kto ma jakie pierwszenstwo wynikajace ze znakow

@stormkiss: A tam jest jakieś łamane pierwszeństwo jak się skręca ze Strzegomskiej w Śrubową? Bo jak rozumiem obaj jechali z naprzeciwka i granatowy skręcał w lewo.
  • Odpowiedz
@reksiuzgdyni: tak, od stycznia jest tymczasowa organizacja i zolty wyjezdza z podporzadkowanej. Skrecajacy tutaj jedzie caly czas po glownej.

Z drugiej strony, mozliwe, ze skrecajacy z tych co to 'jak jade glowna to nie wlaczam kierunkowskazu' ( ͡° ͜ʖ ͡°).
  • Odpowiedz
@stormkiss: OK. Zmyliły mnie te P-13 od strony Śrubowej i mi się nie zgadzało. No ale tak to zwykle właśnie wyglądają u nas te "zmiany organizacji ruchu". Pewnie nawet gdyby nie była tymczasowa, to znaki poziome po starej istniałyby do naturalnego wytarcia :)
  • Odpowiedz
@stormkiss panie, a po co kierunkowskaz? W 70 latach mnie uczyli ze nie trzeba więc po co.

Generalnie to przez te remonty jest więcej takich miejsc gdzie ludzie jadą na pamięć jak zombie i trzeba uważać za nich. Dramat i tyle.
  • Odpowiedz