Wpis z mikrobloga

@Kempes: A co, jeśli kupno Abramsów, to pomysł PiSowców, żeby udobruchać Amerykańców w sprawie TVN, żeby nie domagali się rekompensaty (szczególnie jeśli czołgi będą przepłacone)? Jeszcze śmieszniej będzie, gdy Amerykańce sprzedadzą te czołgi, a następnie wystąpią do Polski o rekompensatę za TVN.
@Kempes są przepłacone ponad 2 krotnie 24 mln$ za jedną sztukę gdzie cena rynkowa to około 8 milionów dolarow a Australijczycy zamawiając 160 sztuk tej samej wersji która my dostaniemy zapłacili 11 mln$ za sztukę.
@Kempes teraz coś lepszego mo zamówiliśmy tylko 250 tych czołgów, mam niespodziankę navy czy tam marines amerykansie będzie porzucało abramsy okolo 400 na rzecz lżejszych pojazdów jestem ciekaw który kraj z chęcią je kupi.
@zielony_or w sensie taki kanał sobie był na telegramie na którym wszystkie wycieki były dworczyka, jakieś filmiki itd. No i jak widzisz komentarz z nowego kanału który założyli i wytłumaczenie dlaczego usunęli tamten. Że niby dlatego kupili te abramsy żeby Amerykanie usunęli ten kanał/czat na telegramie. No ono ostedty by były po ujawnieniu tego do mediów, tego co było na tym czacie. Wiem to brzmi zabawnie, ale kto wie xD