@Kempes: A co, jeśli kupno Abramsów, to pomysł PiSowców, żeby udobruchać Amerykańców w sprawie TVN, żeby nie domagali się rekompensaty (szczególnie jeśli czołgi będą przepłacone)? Jeszcze śmieszniej będzie, gdy Amerykańce sprzedadzą te czołgi, a następnie wystąpią do Polski o rekompensatę za TVN.
@Kempes: z tego co wiem to respiratory miały być od handlarza bronią, a to byłoby całkowicie nie po lini partii korzystać z pomocy specjalisty w tej dziedzinie, Czołgi kupimy od porednika zajmującego się sprzedażą krzywych buraczkow do lidla XD
@Kempes są przepłacone ponad 2 krotnie 24 mln$ za jedną sztukę gdzie cena rynkowa to około 8 milionów dolarow a Australijczycy zamawiając 160 sztuk tej samej wersji która my dostaniemy zapłacili 11 mln$ za sztukę.
@Kempes teraz coś lepszego mo zamówiliśmy tylko 250 tych czołgów, mam niespodziankę navy czy tam marines amerykansie będzie porzucało abramsy okolo 400 na rzecz lżejszych pojazdów jestem ciekaw który kraj z chęcią je kupi.
@zielony_or w sensie taki kanał sobie był na telegramie na którym wszystkie wycieki były dworczyka, jakieś filmiki itd. No i jak widzisz komentarz z nowego kanału który założyli i wytłumaczenie dlaczego usunęli tamten. Że niby dlatego kupili te abramsy żeby Amerykanie usunęli ten kanał/czat na telegramie. No ono ostedty by były po ujawnieniu tego do mediów, tego co było na tym czacie. Wiem to brzmi zabawnie, ale kto wie xD
Te czołgi napędzane są turbiną gazową
Zgadnij, ile zakładów w Polsce potrafi obecnie takie coś serwisować
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Czołgi kupimy od porednika zajmującego się sprzedażą krzywych buraczkow do lidla XD
@dziadyga1: Jurij Owsienko lubi to