Wpis z mikrobloga

@Akinori456: Tutaj problem nie tkwi w motywacji, tylko w tym, iż wykonujesz czynności, których tak naprawdę nie chcesz robić i zrzucasz to na brak motywacji. Jeśli chciałbyś coś zrobić, czy coś konkretnego osiągnąć, to nie musiałbyś szukać do tego motywacji. To tak samo, jak ja zacząłbym #!$%@? teraz szukać motywacji do pójścia do kościoła - no logiczne, że jej nie znajdę, dlatego nie zrzucam winy na brak motywacji, tylko tego po
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@zielona_pomarancza: Gram na ukulele. Ale ostatnio nie mam okazji pograć bo przychodzę zmęczony po pracy...
@ossela: No właśnie się staram ale przez zmęczenie nie potrafię się zmotywować. Czasem wydaje mi się że po prostu mam depresję, a raczej na pewno mam...
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Gulczas1337: No ok rozumiem. Zawsze ubóstwiałem granie na ukulele dlatego sam zacząłem to robić. Lubialem w dzieciństwie rysować i do tego powrócić jako grafik lub artysta cyfrowy, tylko albo przychodzę zmęczony po pracy albo wokół mnie jest dużo rozpraszaczy i do tego najprawdopodobniej (a raczej na pewno) depresja... ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Akinori456 zależy do czego ma być ta motywacja. Ze swojej strony polecam książkę "Atomowe nawyki" jest sporo #!$%@? i lania wody jak to w książkach o samorozwoju, ale można też dużo dowiedzieć się na temat mechanizmu wyrabiania nawyków ;)