Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Jestem w zwiazku 1,5 roku. Byla bajka ale... Spięcie zaczelo sie od tego ze rzucam sie w nocy i gadam podczas snu przez co rozowa nie moze spac a ja nie robie nic w tym kierunku bo ja sie wysypiam. Skonczylo sie na tym, ze jesli z tym nic nie robie to z zyciem tez nic i ze ogolnie zarabiam za malo i nie robie nic wiecej aby zarabiac wiecej (koncze studia, zaczalem prace w zawodzie) Rozowa zyje w strachu ze jakby nie mogla pracowac to ja bym nas nie utrzymal. Rozowa zarabia 12 tys na b2b. Ja ok 3 tys. Padlo haslo ze moze jestem z nia tylko z wygody-to mnie zabilo totalnie. Ma mi za zle ze wydaje jej sie ze mi wystarczy takie zycie i nie wymagam wiecej. Nie do konca rozumiem jej podejscia. Zarabia duzo, duzo wydaje na jakies zupelnie niepotrzebne #!$%@? i boi sie o przyszlosc ze zabraknie hajsu. Nadmienie, ze na pocztatku zwiazku zwrocilem uwage ze jestesmy na innych poziomach materialnych ale wtedy to nie przeszkadzalo. Teraz grom z jasnego nieba i wywiernie chorej presji.

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #60ed5b9b91a69a000ab958a7
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
  • 14
@Pesa_elf można sobie mówić i deklarować, ale to nigdy nie działa. Ludzie muszą być na w miarę równym statusie społecznym bo to nie zatrybi (chyba ze mówimy o zarobkach 50-60tys miesięcznie gdzie to czy druga strona zarabia 3 czy 7 tys nie ma już wielkiego znaczenia).
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@AnonimoweMirkoWyznania: Kobieta, która zarabia więcej zawsze będzie gardziła/gorzej patrzyła na faceta, który zarabia mniej od niej. Kobieta nie widzi partnera w facecie, który nie ma ambicji do zmiany.
Facet z lepszym statusem społecznym nie będzie miał problemu przygarnąć szarej myszki.
Kobiecie sukcesu w oczy kole facet z brakiem ambicji i wystarczającą ilością gotówki (twoja kasa>>>niej kasa).
Nie bądź na nią o to zły. To już siedzi w ich genach i jest
@Staszek_Paralotnik

Kobieta, która zarabia więcej zawsze będzie gardziła/gorzej patrzyła na faceta, który zarabia mniej od niej.

Z tym się nie zgodzę. To wszystko zależy od dojrzałości partnerki, dojrzałości związku oraz oczekiwań względem niego.

Kobieta nie widzi partnera w facecie, który nie ma ambicji do zmiany.

Tu racja. Zauważyłem, że kobiety patrzą głównie na ambicje. Jeśli zarabiasz 2k, ale masz ambicję by to zmienić i kobieta ją dostrzega to będziesz bardziej atrakcyjny niż
@kiszczak: Jasne można powiedzieć, że zależy od charakteru kobiety.
Uważam, że kobiety, które zarabiają znacząco więcej od swojego partnera nie widzą w nim oparcia finansowego, którego także potrzebują. Trudno byłoby utrzymać rodzinę wtedy, gdy kobieta pójdzie na macierzyńskie lub kompletnie straci pracę w przypadku, gdy to ona jest główną żywicielką rodziny.
Automatycznie jak kobieta nie widzi potencjału swojego partnera w postaci pomysłu na Siebie, ambicji ciągnącej ich oboje w górę, to
@Staszek_Paralotnik Tak, ale chodzi o to, że bezpieczeństwo i stabilizację rodziny nie budują tylko pieniądze. Oczywiście, że każdy myśli co do gara włożyć, ale nadal twierdzę, że to jednak pomysł na siebie i to jak człowiek rokuje na przyszłość gra większą rolę niż chwilowe zarobki. Choć to też oczywiście do pewnego wieku, bo inaczej odbierzemy 20 latka z pomysłami na biznes, niż 50 latka, któremu życie już uciekło, a jedyne czego się
@kiszczak: Jasne, że pieniądze nie budują bezpieczeństwa, ale dla kobiety, która zarabia więcej może to być wyznacznikiem.
Kobieta może rzeczywiście nie mieć co do partnera oczekiwań finansowych, jeśli ma zapewnienie z jego strony (w postaci rozmów bądź po prostu widzi że jest ambitny) co do przyszłości ich związku.
Facet może nie zarabiać przez jakiś czas, ale musi się odbić po jakimś czasie, bo to on ma być tą głową rodziny, tym