Wpis z mikrobloga

Poseł Tomasz Aniśko z Koalicji Obywatelskiej protestuje przeciwko budowie atomu w Polsce razem z koleżanką z Niemiec (kandydatka do Bundestagu...)

PS. Ciekawe co na to Tusk powie ;)

https://amp.dw.com/pl/polscy-i-niemieccy-zieloni-przeciwko-energii-atomowej-w-polsce/a-58245235

#polska #niemcy #bekazlewactwa #energetyka
m.....a - Poseł Tomasz Aniśko z Koalicji Obywatelskiej protestuje przeciwko budowie a...

źródło: comment_16261870489zGpxU8kSsoHvdKcIFgvSs.jpg

Pobierz
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@marcus1a:
Korwin też tyle zbierał. Ja nie jestem na 100% przeciwny do Tuska, bo w końcu kiedyś na niego głosowałem aby PO miała drugą kadencję.
Ale to co teraz ludzie odwalają, czyli kredyt poparcia gdy on nawet nie nakreślił swojej wizji polityki zagranicznej i energetycznej to porażka.
  • Odpowiedz
@marcus1a: przecież on jest z partii zielonych (która notabene jest uber proekologiczna) i należy do KO. Tusk jest przewodniczącym PO. To, że jest to największa składowa koalicji, nie znaczy, że PO == KO. W kilku sprawach mogą się nie zgadzać, ale mieć wspólny rdzeń. Tak samo jak Zjednoczona Prawica składa się z 3 partii, które nie zawsze się we wszystkim zgadzają. Ba, nawet (a raczej przede wszystkim) Konfederacja to zbitka
  • Odpowiedz
  • 0
@rzuf22 a czy ja gdzieś piszę, że są w jednej partii??
Chyba dla obeznanych z polityką to jasne, że KO to klub sejmowy.

Ja tylko pytam, co przewodniczący największej partii w tymże klubie ma do powiedzenia w tym temacie, że jeden z posłów tegoż klubu protestuje przeciwko sztandarowemu projektowi PO (nie zapominajmy, że to właśnie PO, na ile dobrze pamiętam, powołała spółkę do budowy elektrowni atomowej).
  • Odpowiedz
PO przyjmując do KO zielonych zadeklarowało 2 lata temu, że nie popiera już rozwoju energetyki jądrowe w Polsce.

@pat1ryk: skoro można zmienić zdanie w jedną stronę to czemu cię dziwi, że można też i w drugą? Mało to razy już PO zmieniała zdanie na jakiś temat? 500+ jest złe, potem, że jest dobre, jeszcze innym razem chcieli dać więcej, teraz obiecują, że nie zabiorą.

a czy ja gdzieś piszę, że
  • Odpowiedz
skoro można zmienić zdanie w jedną stronę to czemu cię dziwi, że można też i w drugą?

Ja nie mówię, że nie można, tylko zwracam uwagę, że ostatnią deklaracją PO w sprawie energetyki jądrowej był sprzeciw. Wydaje mi się także, że zieloni są na tyle nawiedzeni, że nawet jeśli Tusk chciałby zmiany dotychczasowej polityki to efektem byłby rozpad KO, co w sumie może nie byłoby takie złe, bo zielone szury same nie
  • Odpowiedz
  • 0
@rzuf22 odnieś się do tego, co ci napisałem, a nie powielają mi twoich wymyslow.

Zacytuję sam siebie raz jeszcze:

"Ja tylko pytam, co przewodniczący największej partii w tymże klubie ma do powiedzenia w tym temacie, że jeden z posłów tegoż klubu protestuje przeciwko sztandarowemu projektowi PO (nie zapominajmy, że to właśnie PO, na ile dobrze pamiętam, powołała spółkę do budowy elektrowni atomowej)."
  • Odpowiedz