Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Prowadzę małe gospodarstwo rolne i agroturystykę. Kilka lat temu postawiłem domek letniskowy który w sezonie letnim wynajmuje. Jakieś 200 metrów od tego domku mam 0,5 hektara plantacji borówki amerykańskiej. Ostatnio byli u mnie goście na domku, 2 małżeństwa (znajomi) z trójką dzieci. Pewnego wieczoru nakryłem jak te dzieci chodziły i podżerały mi borówkę. Sądząc po pustych szypułkach nie tylko one się tam stołowały. Poszedłem wyjaśnić to z rodzicami, poprosiłem o to by pilnowali swoich dzieci bo robią mi szkody i że pierwszego dnia przecież jasno określiłem granicę działki na której stoi domek i która jest do ich dyspozycji. Powiedziałem także że jak sytuacja się powtórzy to będą musieli mi zapłacić za borówkę. W odpowiedzi usłyszałem że to przecież dzieci, że im żałuje, że mam tych owoców i tak dużo, one chciały tylko spróbować bla bla bla... ogólnie próba wzbudzenia we mnie wyrzutów. Czy rzeczywiście przesadzam i pejsy mi powoli wychodzą spod mycki?

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #60ea30b9ae4a3c000a405c9b
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
  • 147
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: oczywiście, że nie przesadzasz. Parka jedna lub druga poczuła się urażona, że ktoś im zwraca uwagę, ego skoczyło i nie zważając na prawdę i kulturę zaatakowali Ciebie zamiast przeprosić. Takie dzieci potem wyrastają na roszczeniowców spod znaku 500 +
  • Odpowiedz
  • 203
Dlaczego Polaczki zawsze mają problem z szanowaniem cudzej prywatności. Bo to jest mentalność po PRLowska, gdzie chłopi robili w PGR-ch a wszystko co nie moje czyli państwowe , można #!$%@?ć. Dolicz do rachunku 50 zł za borówki i spokój. Szanuj się bo nikt inny tego nie zrobi.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 82
@splitt:
Jeśli to jest agroturystyka to goście spokojnie mogliby zjeść sporą część zbiorów z pół hektara przez cały sezon. Więc to nie jest 5,87. Jeśli jednym się pozwoli to reszta lepsza nie będzie. A po za tym co to za niepełnosprawne myślenie. Podjadanie z czyjegoś pola owoców za 5zł to jest to samo jakby te dzieci wyciągnęły 5zł z czyjegoś portfela.
  • Odpowiedz