Wpis z mikrobloga

@glos_zenady: Nic takiego nie bylo zapowiadane, nawet w plotkach, oczywiscie. Sony ma sporo do nadrobienia jesli chodzi o funkcjonalnosc systemu operacyjnego, a rzeczy w stylu FPS Boost na bank nie są na ich celowniku. Przypominam, ze nadal nie mozna dorzucic swojego nvme, ani uzywac wiecej niz jednego HDD na USB. VRR nadal nieobecne, wiec gdzie tam do FPS boost?
@rowerek404: eh :/ szkoda, bo bardzo pasuje mi pad od ps5, ale mam lekkie zaległości multiplatformowe, które przez ten ficzer wolę ogrywać na xboxie i finalnie plejka kurzy się już kolejny miesiąc. O tyle dobrze, że używane chyba trzymają dobrze cene teraz to może puszczę na handel
@rowerek404: no faktycznie dużo systemowo do nadrobienia. Vrr powiedzmy że jeszcze rozumiem narzekania ale dyskowe? Na co komu więcej niż 2 dyski na raz to po pierwsze, z SSD mają problem taki że ciężko znaleźć dysk na tyle dobry żeby gry w ogóle działały tak samo jak na wbudowanym
@Snaki: Drugi dysk by sie przydal gdy np. zapchasz 2TB i masz drugi taki sam, ktory moglbys podlaczyc by razem miec 4TB, ale nie, trzeba odpiąć 2TB, kupic 4TB i dopiero taki podłączyć.
@Snaki: Chcę miec dostęp do wielu gier jednoczesnie, jak rowniez miejsce na PS5 jest ograniczone, wiec czasem gry trzeba przerzucac na zewnętrzny dysk. Mam 1 gigabitowy internet, natomiast nawet jego nie jest PS5 w stanie wymaksowac (konsola podłączona oczywiscie kablem) i kopiowanie gier z USB jest szybsza niż ich ściąganie. Skoro rozwiązanie to (wiele dysków na USB jednocześnie) jest dostępne na XSX to na PS5 też mogłoby być. Rozumiem, ze Ty
@rowerek404: też mam 1gb i przenoszenie gry jest porównywalne z pobieraniem. I co masz na myśli "wynajdować", zdarzy się że w okolice 100mbps pobiera, może myślisz jednostki Gb z GB, ale jakby pobierało 1GBps to bym mógł mieć nawet 1/4 tego dysku co jest teraz i bym był zadowolony ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Cinkito @glos_zenady : doczytałem dalej na temat tego game boosta i faktycznie wygląda na to, że chodzi o zwykłe patche podbijające rozdzielczość/framerate, a nie FPS, który nie wymaga aktywności oryginalnego developera, więc to nie to samo, niestety i nie ma co liczyc na patche do duzo starszych gier/gier ktore nie naleza do Sony, jak np. Far Cry 4 etc.
zą unlock fps

@Snaki: Absolutnie nie myle gigabajtow z gibabitem - zdaje sobie sprawe z tego jak to przeliczac, ale dzieki :) Maks co udalo mi sie uzyskac na sciaganiu z PSN to (na oko) okazjonalne 700 megaBITOW, czyli ~87 megabajtow, co nadal jest predkoscia nizsza niz ta, którą osiagam kopiujac z USB. Generalnie: lubie miec dostep do wielu gier jednoczesnie i nie mam ochoty kupowac 4TB dysku gdy mam 2x2TB