Aktywne Wpisy
diGIO +67
Niemieckiemu agentowi nie mieści się w głowie, że można prowadzić suwerenną politykę.
Tak to jest jak fajnopolaki wybierają kukolda na premiera.
Widać, że wojna się ma ku końcowi i źle to wygląda dla kijowskiego reżimu, najpierw wyciekło nagranie jak chad Orban sztorcuję kijowskiego narkomana a teraz to ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#bekazlewactwa #ukraina #rosja #wojna #polityka
Tak to jest jak fajnopolaki wybierają kukolda na premiera.
Widać, że wojna się ma ku końcowi i źle to wygląda dla kijowskiego reżimu, najpierw wyciekło nagranie jak chad Orban sztorcuję kijowskiego narkomana a teraz to ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#bekazlewactwa #ukraina #rosja #wojna #polityka
źródło: image
Pobierz
grzesiecki +126
Pierwszy raz układam płytki, wiem że #!$%@?, ale chcę się pochwalić
#majsterkowanie #zrobtosam #ciekawostki #glazurnik15k #stepujacybudowlaniec
#majsterkowanie #zrobtosam #ciekawostki #glazurnik15k #stepujacybudowlaniec
źródło: temp_file5213025786390140720
Pobierz

2. Dostałem niedawno (w październiku) podwyżkę o 21% bez proszenia się (możliwe, że wszyscy z danego projektu chyba dostali). To za wcześnie na proszenie o kolejną?
#pracbaza #praca
@blargotron: A zasłużyłeś na nią? Bo tak za samą inflację to trochę za wcześnie moim zdaniem
1. Poleci klasykiem "to trzeba było #!$%@? nie głosować na PiS", albo "jak Ci się nie podoba, to zmień prace, weź kredyt...".
2. Proszenie się...jeśli uważasz, że zarabiasz za mało względem krajowej średniej i/lub tego co robisz (w sensie płaca jest nie adekwatna, za niska względem wykonywanych czynności/zadań), to nie ma, że "niedawno" dostałam podwyżkę. No wiesz... w nieskończoność i nią prosić nie będziesz, ale kto pyta, nie błądzi.
Inna sprawa, że jest wolny rynek pracy, jak pracownik nie jest rekompensowany wystarczająco, to się zwalnia. Ja jestem po prostu wygodny, bo bym dawno
Ja na twoim miejscu bym poczekał na jakiś sukces/zakończenie sukcesem projektu i wtedy uderzył po podwyżkę.
@waciak: 1. LOL. 2. Może się źle wyraziłem z proszeniem, ale nie pasowało mi żądanie. Zarabiam mniej niż mediana dla starszego programisty Python wg wynagrodzenia.pl, ale nie wiem w porównaniu do miasta. W ostateczności się przeprowadzę, albo praca 100% zdalna jak się da.
@MechanikIMIR: Nie ma za bardzo pojęcia sukcesów w tej firmie, po prostu utrzymanie archaicznego softu.